Varázsszekrény a hálószobában: a tolóajtós gardróbszekrény előnyei

Varázsszekrény a hálószobában: a tolóajtós gardróbszekrény előnyei

Ha olyan darabot keres, ami mindent elrejt, akkor egy tolóajtós gardróbszekrény a megfelelő választás. Sokunknak gondot okoz, hogy miként pakoljuk el a ruháinkat úgy, hogy áttekinthetően és rendezetten helyezkedjenek el. Ha szeretnénk rendet teremteni a hálószobában, akkor egy méretes gardróbszekrény elengedhetetlen. A gardróbszekrények számos típusa felsorakozik, így tolóajtóval ellátott, magasfényű és tükrös gardróbszekrények közül is választhatunk. Közöttük megtalálhatóak a fiókos, beépített polcos és akasztós változatok is.

Amikor gardróbszekrény választásra kerül a sor, rengeteg kérdés felmerülhet az ember fejében. Milyen legyen a kialakítása? Szekrényen belül miként tároljuk a ruhákat? Legyen rajta tükör vagy sem? Az igényeink, a rendelkezésre álló hely, na meg a meglévő ruhamennyiség alapján érdemes választani. Nézzük, melyek most a legnépszerűbb típusok és azok milyen előnyökkel rendelkeznek!

Tolóajtós gardróbszekrények masszív kialakítással

A tolóajtós gardróbszekrények nagy előnye, hogy rendkívül stabilak, a kialakításuknak köszönhetően pedig szinte hangtalanul záródnak. A tolóajtós gardróbszekrényeket sokan választják beépített kivitelezésénél. A tolóajtó készülhet MDF lapból, bútorlapból, de akár üvegből is. Egy tolóajtós gardróbszekrény drágább a nyíló ajtós daraboknál, viszont sokkal átláthatóbbá és rendezettebbé teszi a ruhák tárolását, hiszen egyetlen ajtó eltolásával máris nagy területet tekinthetünk át. Amennyiben az egyedi tervezésű tolóajtós gardróbszekrények közül választunk, szabadon variálhatjuk a polcok, a fiókok és az akasztók elrendezését is. Helytakarékosság, időtállóság és stabilitás szempontjából az egyedi, igényekre szabott, beépített tolóajtós gardróbszekrények egyike a legjobb választás.

Polcos gardróbszekrény nyíló ajtókkal

Ha nem a tolóajtós változatok közül választunk, minden bizonnyal egy nyíló ajtókkal ellátott darab mellett tesszük le a voksunkat. Ezek az alacsonyabb árak miatt kedveltek. Az ajtó nyílásából adódóan, a helyigényük is nagyobb. Mérettől függően léteznek egy- és kétszárnyas típusok. Az ajtókat pántok rögzítik a szekrény testéhez. A modern termékek között nyomásra nyíló ajtóval ellátott gardróbszekrényeket is találunk. A nyíló ajtós szekrények is polcokkal, fiókokkal és akasztóval felszereltek. A legkülönfélébb kivitelezések és méretek közül választhatunk, de kérhetünk saját tervezésű szekrényt is.

Meghatározó szempont még a szín is. Fontos, hogy illeszkedjen a hálószobában elhelyezkedő többi bútor színéhez és a berendezési tárgyak stílusához. A legkedveltebb a modern wenge, ami egy sötét, szürkés-feketés árnyalat kombinálása általában valamilyen sötétbarna színnel. A vintage stílusú, antikra hajazó bútordarabok, valamint a tölgy és a fehér színek is igen népszerűek.

Magasfényű gardróbszekrény a modern stílus kedvelőinek

Ha divatos és valóban korszerű gardróbszekrényt szeretnénk, a magasfényű modellek kielégítik majd az igényeinket. Egy ilyen szekrény a ragyogásával szinte elárasztja a szobát. Érdemes kiegészíteni az élményt egy beépített LED világítással, így a szekrény még szebb lesz és modern benyomást kelt majd. A magasfényű gardróbszekrények többsége tolóajtóval rendelkezik, de megtalálhatóak a nyíló ajtós darabok is a piacon.

Tükrös gardróbszekrények egyéni igényekre szabva

A tükrös gardróbszekrénnyel még a teret is növelhetjük. Optikailag nagyobbnak fog tűnni a szoba, ha a gardróbszekrények ezen típusa mellett döntünk. De nemcsak emiatt jön jól egy tükörrel felszerelt darab. Nem könnyű annak kiválasztása, hogy mibe bújjunk reggel. A tükörbe egész alakban beleférünk és így láthatjuk, hogyan áll rajtunk a kiválasztott ruhadarab. Egy ilyen típus praktikus és még helytakarékos is, hiszen nincs szükség külön tükör beszerzésére. Az interneten a létező összes típusú szekrény megtalálható a tolóajtós gardróbszekrényektől a tükrös vagy magasfényű típusokig. A termékleírásokban szereplő képek alapján azonban nem mindig könnyű a választás. Ha bizonytalanok vagyunk, érdemes megtekinteni a hagyományos boltok kínálatát is.