És lőn világosság – középpontban a mennyezeti világítás

És lőn világosság – középpontban a mennyezeti világítás

Egy modern mennyezeti lámpa számos előnnyel rendelkezik. Nemcsak egy adott pont megvilágítására szolgál, de az egész helyiséget képes fénnyel elárasztani. Széles választéka lehetővé teszi, hogy a nappaliba, az előszobába, a konyhába, de akár a fürdőszobába vagy az irodába is megtaláljuk a megfelelőt. A technikának hála, a modern mennyezeti lámpa nagy világosságot szolgáltat. Ugyanis képes az égők által kibocsátott fény felerősítésére, ezáltal energiatakarékosan, mégis hatékonyan világítja be a nagyobb tereket is.

A modern mennyezeti lámpa nemcsak kellő fényt szolgáltat, de a kialakításának köszönhetően helytakarékos is. Választhatunk kerek, szögletes, aszimmetrikus, ovális vagy egyéb izgalmas formát is. A lényeg, hogy illeszkedjen a szoba dizájnjához, passzoljon a rendelkezésre álló helyre és az igényeinknek is megfeleljen. Egy visszafogott, modern mennyezeti lámpa szinte észrevétlenül simul bele a környezetébe. Praktikus és tökéletes választás a lakás minden pontjára, akár további fényforrásokkal, falra szerelhető lámpákkal is kombinálható, a még teljesebb hatás érdekében. A fürdőszobába a legjobb választás egy vízálló modell.

Ezért jó választás a LED mennyezeti lámpa

Ha fontos számunkra a takarékosság, válasszunk LED mennyezeti lámpát! Ezek a típusok ugyanis csekély energiaigény mellett képesek nagy fényt árasztani. Ezek a modern mennyezeti lámpa különlegességek az alacsony fogyasztás mellett, eredeti megjelenéssel bírnak. A legkedveltebbek a színes, stílusos darabok, amelyek a kinézetükkel roppant módon feldobják a szoba berendezését. Formájukban és technikailag is változatosabbak, mint egy hagyományos lámpa. Így a legtöbb otthonban kezdik felváltani a LED mennyezeti lámpák a régebbi típusokat.

Mennyezeti lámpa különböző stílusokban

A lámpák számos típusa elérhető a piacon. Választhatunk a falba simuló síklámpák, az izgalmasabb, de helyigényesebb függőlámpák és az egyszerű spotlámpák közül. Hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat, az nagyban függ a helyiség méretétől, a fényigénytől és egyedi elképzeléseinktől. A síklámpák a leginkább sokoldalú darabok. Kiváló kiegészítői az alacsony belmagasságú szobáknak, de a nagyobb, tágasabb terekben is megállják a helyüket.

Univerzális kialakításuknak köszönhetően, számos előnnyel rendelkeznek: nemcsak világításra alkalmasak, de egy nagyobb méretű terület elfedésére is kiválóak. A különböző formák, méretek és keretanyagok felhasználásának hála, a legkülönbözőbb stílusokban elérhetőek, passzolva az összes szobához. Az egyszerűbb, letisztultabb formavilág semleges megjelenést kölcsönöz számukra, harmonikusan illeszkedve a belső terekhez. Többfunkciósak, a plafonra vagy a falra is szerelhetőek. A modern mennyezeti lámpa felhozatalának ezen típusa az irodák, adminisztratív vagy ipari területek megvilágításának is kedvelt módja.

Ha otthonunk betonfödémmel rendelkezik és a belmagasság is elég magas, minden típusú mennyezeti lámpát felszerelhetünk, akár egy függő csillárt is. A nagyobb súly és hosszabb sodrony sem probléma ebben az esetben. Ezek a különleges darabok igen sokfélék, a provance-i, retro, klasszikus, romantikus lámpák, de a geometrikus vagy hagyományos megjelenésű világító berendezések is megtalálhatóak a repertoárban. Függő mennyezeti lámpa vásárlásánál minden esetben figyeljünk a sodrony hosszára. Fontos ugyanis, hogy mennyire lóg be a térbe és képes-e kellően bevilágítani azt. Egy ilyen típusú modern mennyezeti lámpa felszerelése mindenképpen szakember segítségét igényli.

A vidéki stílus elengedhetetlen kellékei a látható gerendák vagy a lambéria. Mivel a fafelületek elnyelik a fényt és nem teszik lehetővé a lámpatestek érvényesülését, előnyösebb egy kilógó, modern vagy antik stílusú spotlámpa beszerelése. A spotlámpa igen kedvelt típus, a lefelé irányuló spotok pedig nemcsak jól világítanak és szórják a fényt, de stílusos megjelenést is kölcsönöznek. A gerenda vagy a lambéria teherbírása fontos. Vásárlás előtt tájékozódjunk erről és ehhez igazítsuk a spot lámpa súlyát. Bármelyik típus mellett is döntünk, egy modern mennyezeti lámpa minden helyiségben elengedhetetlen kiegészítő.