A legjobb megoldások egy fantasztikus családi ebéd tálalásához – modern étkezőgarnitúrák

A legjobb megoldások egy fantasztikus családi ebéd tálalásához – modern étkezőgarnitúrák

Modern étkezőgarnitúra iránt érdeklődik? Fontosnak tartja a minőséget, de a praktikum sem elhanyagolható szempont? A nappaliban vagy az étkezőben helyet kapó bútor nemcsak a lakberendezéshez járul hozzá, hanem napi használatban is van. Éppen ezért korántsem mindegy, hogy annak milyen megjelenése, stílusa van, ezzel együtt kényelmi faktora kielégítő-e. Mi alapján válasszunk az étkezőgarnitúrák minden korábbinál szélesebb választékából? Modern vagy klasszikus megoldást részesítsünk előnyben? Mennyire fontos a méret?

A modern étkezőgarnitúra nem csupán a fiatalok körében kedvelt!

A korszerű megoldások kedvelői rendszerint az étkezés kapcsán is ilyen bútordarabok mellett tennék le a voksot. A modern étkezőgarnitúra nem csupán a fiatalos otthonokban állja meg a helyét. Ha kicsit is nyitott a korszerű kialakítású, modern jellegű bútordarabok irányába, akkor tulajdonképpen korosztálytól függetlenül javasolt a modern étkezőgarnitúra. Persze annak mérete korántsem elhanyagolható szempont.

4 személyes étkezőgarnitúra

Nos, ez számít az alapnak. Egy 4 személyes étkezőgarnitúra tipikusan az a méret, ami akár a kisebb étkezőben is elfér, mégis megfelelő helyszínt biztosít a klasszikus kétgyermekes családoknak. Érdemes a kihúzható, ilyen módon bővíthető megoldások mellett letenni a voksot hiszen, ha vendégek érkeznek, akkor a 4 személyes étkezőgarnitúra máris kicsinek bizonyul.

Étkezőasztal 6 székkel?

Nagyobb családoknak is ideális! Akár a székek száma alapján is választhatunk az étkezőben elhelyezendő bútorok közül. A megfelelő méretű asztalnál akár 6 fő kényelmes étkezésére is lehetőség nyílik. Az étkezőasztal 6 székkel már vendégek érkezésekor is megállja a helyét ráadásul, ha nincs kihasználva minden hely, akkor a székeket máshol is gond nélkül el lehet helyezni, ezzel az étkezőt tágasabbá varázsolva. A modern étkezőgarnitúra szettek között minden család megtalálhatja az étkezési szokásainak és a vendégségek gyakoriságának megfelelő darabot.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagy családi ebédek nem mindenhol számítanak maguktól értetődőnek. Tehát, ha kisebb alapterület áll rendelkezésre, akkor csak a vendégvárás miatt nem szükséges bezsúfolni oda egy olyan bútordarabot, amit a hétköznapokban csak kerülgetni kellene. A modern étkezőgarnitúra lényege éppen abban rejlik, miszerint úgy szolgálja a mindennapok kényelmét, hogy közben kényelmi és funkcionális szempontoknak egyaránt megfelel.

Klasszikus étkezőgarnitúra: lakberendezéstől függetlenül?

Vannak olyan bútorok, amelyekkel biztosan nem lehet mellélőni és ez a lakberendezés stílusától függetlenül így van. A klasszikus megoldásokban az a legjobb, hogy beilleszthetőek modern, hagyományos vagy fiatalos otthonokba is. A klasszikus étkezőgarnitúra esetében a legtöbben azt várják el, hogy méretben megfelelő legyen és eleget tegyen a neki szánt szerepnek. Ha ez megvan, akkor az már további kérdés, hogy mennyire felel meg a környezetének és passzol-e a már kialakított enteriőrbe.

Étkezőgarnitúra kis helyre?

Van megoldás! A kis alapterületű helyiségek sokak ellenségeinek számítanak. A probléma valós jelenléte azonban néha csak abban rejlik, hogy milyen bútorokat választunk. Az étkezőgarnitúra kis helyre is elférhet, feltéve, ha a megfelelő szett mellett tesszük le a voksot. Az asztal mérete, kialakítása, anyaghasználata egyértelműen befolyásolja azt, hogy mekkora helyet foglal, vagy éppen optikailag miként hat a helyiségre.

A modern étkezőgarnitúra kínálatban azok is rátalálhatnak a kedvenceikre, akik kis hellyel rendelkeznek a bútor számára. Az étkező berendezésekor ne feledkezzen meg arról sem, hogy a megfelelő világítástechnika is aktívan hozzájárul az enteriőr stílusához. A túlzsúfoltságot elkerülve, érdemes a dekorációt minimálra venni, de egy-két stílusos kép még a kisebb étkezőkben is jól mutathat. Ne feledje, a lakberendezés sokszor a kreativitásról is szól, főleg akkor, ha kis alapterületből szeretnénk ízléses és ténylegesen kihasználható helyszínt létrehozni, ami a mindennapok kényelmét szolgálja.