Egy kicsi, de nagyon praktikus bútordarab a hálószobánkban

Éjjeliszekrény

A fenyő éjjeliszekrény olyan berendezési tárgy, amivel lakberendezési stílustól függetlenül, biztosan nem lőhetünk mellé. A fa természetessége már évezredek óta az otthonok szerves részét képezi. Bár a megmunkálás módja, a kialakított megoldások sokat változtak az évek során, de abban ma is mindenki egyetért, hogy a tömör fából készült bútoroknak nincs párja.

A fenyő éjjeliszekrény a hálószobák elmaradhatatlan eleme

Ha sorra vennénk azokat a berendezési tárgyakat, amelyek a hálószobából nem hiányozhatnak, akkor az ágy melletti éjjeliszekrény is garantáltan ilyen lenne. Hogy milyen éjjeliszekrény mellett érdemes letenni a voksot? A kínálat rendkívül széles és ezzel egyidejűleg a választás is egyre nehezebb. A tömör fa bútorok szerelmesei a fenyő éjjeliszekrény személyében biztosan megtalálják a számításukat. Legyen szó bármilyen lakberendezési stílusról, a fa természetességével nehéz mellélőni. Persze a bútordarab kialakításában, méretében és színében jelentős különbségek adódhatnak, ám ennek köszönhetően, az egyéni igényeink is szerephez juthatnak.

Keskeny éjjeliszekrény, amikor szűkös alapterület áll rendelkezésre

Gyakori probléma az otthonok esetében a kis alapterület. Nincs ez másként a hálószobában sem, pláne akkor, ha a gardróbszekrénynek is itt kell helyet találni. A túlzsúfolt helyiségek soha nem mutatnak jól, ezért olyan megoldást érdemes az éjjeliszekrény kapcsán is választani, amelyik megfelel a helyiség adottságainak. Nem véletlenül érdeklődnek sokan a keskeny éjjeliszekrény iránt, mely olyan hálószobákban is ideális választás, ahol viszonylag kevés hely áll rendelkezésre ezen bútordarabnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az éjjeliszekrény legtöbbször csak a telefon, néhány piperetermék elhelyezésére szolgál, de ezen felül további funkciója nincs Ilyenkor jó döntés lehet a keskeny éjjeliszekrény előnyeit választani, aminek használatával helyet spórolhat a hálószobában.

Modern éjjeliszekrény a korszerű hálószobákba

Egy modern éjjeliszekrény nem csupán a minimalista stílust előnyben részesítő otthonokba javasolt. A legtöbb modern stílusjegyeket felvonultató hálószobába jól illik a magasfényű vagy különleges formatervezésű modern éjjeliszekrény. Érdemes a helyiség színvilágát alapul venni és ahhoz keresni a megfelelő méretű, kialakítású éjjeliszekrényt. A bútordarab elhagyása nem biztos, hogy jó megoldás, hiszen praktikussági szempontból sem mehetünk el mellette.

Kis éjjeliszekrény, amikor a helytakarékosság a cél

A helyhiány általános probléma az ingatlanokban. Az évek alatt felhalmozott holmikat, dekorációs elemeket, ruhákat megfelelően tárolni is kell ahhoz, hogy ne egy zsúfolt, igénytelen összkép fogadjon a lakásba lépve. A praktikus tárolási megoldásokon túl, a bútorválasztással is befolyásolhatjuk a helyiség stílusát és alakíthatjuk a tér befogadóképességét. A kis éjjeliszekrény kifejezetten azokba a hálószobákba javasolt, ahol a bútordarabot nem tárolásra, csak néhány, akár éjszaka is hasznos dolog elhelyezésére szeretnénk használni. A robosztus, nagyméretű éjjeliszekrények ideje lejárt, hiszen egészen kicsi méretben is elérhető ez a bútordarab.

Kényelem és exkluzivitás a hálószobában

A hálószoba a pihenés és az intimitás helyszíne, így annak stílusa kiemelt szereppel bír. Az ágy méretére, kialakítására, színvilágára éppen úgy érdemes hangsúlyt helyezni, mint a falakra, a burkolatokra, a hangulatos világítástechnikára és persze az éjjeliszekrény kiválasztására. A tapasztalatok szerint, a tömör fából készült fenyő éjjeliszekrény korosztálytól függetlenül kedvelt darab. Ha speciális méretekre vágyna, az interneten a kész bútordarabokon kívül számos lakberendezési ötlet is a segítségére lehet. Így a kis alapterületű hálószobákból is kihozható a maximum.

Ne feledje, bútorválasztáskor érdemes a helyiségben uralkodó alapvető színvilágot, a burkolatokat és a lakástextíliákat is figyelembe venni! Bár ez utóbbiak könnyen lecserélhetőek, de ha a már megszeretett stílushoz választanánk éjjeliszekrényt, akkor a majd elérhető összképre is megéri fókuszálni.