Az okos eszközök a világításban is segítségünkre vannak

Az okos eszközök a világításban is segítségünkre vannak

Az okos villanykapcsoló a manapság nagy népszerűségnek örvendő okosotthonok elmaradhatatlan eleme. Akkor is letehetjük mellette a voksot, ha egyszerűen racionalizálni szeretnénk a világítástechnikát. Az okos megoldások nemcsak kényelmesebbé teszik az életünket, hanem sok esetben az energiatakarékosság, sőt, a hangulatteremtés érdekében is tehetünk ilyen módon.

Mit tudnak az okos villanykapcsolók? Milyen extrákat várhatunk el tőlük? Miért érdemes az okosotthonokban megtalálható elemekkel saját személyes terünket is gazdagítani? Cikkünkben ezeknek a témáknak járunk most utána.

Okos villanykapcsoló: nem csupán a hagyományos világításra alkalmas

Az okos villanykapcsoló tulajdonképpen a hagyományos fali villanykapcsoló korszerű változata. Beüzemelése igen egyszerű, hiszen a régebbi villanykapcsoló helyére gond nélkül beépíthető. Okos jellegének ellenére nem veszíti el hagyományos funkcióját így, ha éppen erre áll rá a keze, akkor a klasszikus módon is lehetséges a használata. Nem véletlenül választják egyre többen az okosrendszerek ezen típusát. Okostelefonon keresztül lehetséges a készülék távolról történő vezérlése. Fontos tudni, hogy nem csipán ezzel az utóbbi előnnyel bír az okos villanykapcsoló.

Az online vezérelhetőségtől a speciális üzemmódokig

Az okos villanykapcsoló legnagyobb előnye, hogy mobiltelefonra letölthető applikáción vagy akár internetes böngészőből is vezérelhető. Itt egyébként annak is utána tudunk nézni, hogy fel van-e kapcsolva a világítás. Ez kifejezetten hasznos lehet akkor, ha nyaralás során szeretnénk ránézni a rendszerre, vagy éppen biztonsági szempontból kapcsolnánk fel időnként a villanyt, akár időzítetten. Igen, az okos villanykapcsoló további előnye, hogy a világítás időzíthető. Előre programozni lehet, hogy adott időpontban fel-vagy lekapcsoljon a világítás, sőt, ezt akár naponként is variálhatjuk. Az úgynevezett jelenlét-szimuláció kifejezetten hasznos akkor, ha távol vagyunk az otthontól, ám ezt nem szeretnénk a külső szemek számára egyértelműsíteni.

Okos világítástechnika az egész lakásban

Nemcsak a nappaliban vagy a gyakran használt konyhában praktikus az okos villanykapcsoló, hanem tulajdonképpen az ingatlan bármelyik helyiségében. A toalettben például kifejezetten hasznos, ha egy bizonyos idő után magától kikapcsol a világítás. Bizonyára saját tapasztalatai is alátámasztják, hogy bizonyos rossz szokásokra visszavezetve, egy-egy helyiségben rendszeresen égve marad a villany. Ez külön kényelmetlen lehet akkor, ha már az esti pihenés időszakában kell lemenni a nappaliba lekapcsolni a villanyt. A különféle praktikus üzemmódoknak hála, egyetlen gombnyomással irányítható a teljes otthon világítástechnikája. A speciális „hazaértünk-üzemmód” vagy a „lefekvés-üzemmód” egyaránt jól kihasználhatóak a hétköznapokban.

Szabályozható fényerejű lámpa

Az energiatakarékosság minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap napjainkban. Az okos otthonok kialakításakor is igyekeznek a tulajdonosok olyan megoldások mellett letenni a voksot, amelyek a kényelmi funkción túl, az ökológiai lábnyom csökkentésében is szerepet játszanak. Nem csupán a költséghatékonyság a lényeges, hanem ennél igencsak messzebbre nyúló célok megvalósítását szintén javasolt szem előtt tartani. A szabályozható fényerejű lámpák hangulatos környezetet teremtenek és ideálisnak bizonyulnak például televíziózás, vacsorázás során.

Mennyire nehéz az okos villanykapcsoló beüzemelése?

A dolog technikai részét érdemes szakemberre bízni, de ha ez már megtörtént, akkor onnantól fogva egy átlagos okostelefon felhasználónak nem jelenthet problémát a mindennapi használat. A letölthető alkalmazáson keresztül, az okos villanykapcsoló az ingatlan bármelyik helyiségében gond nélkül irányítható, időzíthető, ezeknek köszönhetően pedig személyre szabható az otthoni világítástechnika. A kényelem és a korszerű megoldások kedvelői garantáltan megtalálják számításukat az okos kapcsoló kínálta lehetőségekben. Fedezze fel az online irányítható világítás előnyeit és tegyen ilyen módon a fenntarthatóság érdekében is!