Milyen kültéri bútort válasszunk a kerti programokhoz?

Kültéri bútor

A megfelelő kültéri bútor nélkül aligha képzelhető el az otthont övező környezet. Még mindig nincs késő belevágni a kertépítés feladataiba, de sokan már túl vannak ezeken. A kerti tó kialakítása, a füvesítés, vagy például a még mindig nagyon népszerű sziklakert megalkotása egyaránt kivitelezhető házilag. A virágágyások és a konyhakert mellett már csak egy dolog hiányzik ilyenkor, ez pedig nem más, mint az ideális kerti bútor. Milyen anyagból készüljön? Mekkorát érdemes vásárolni? Mennyire fontos a stílus a kültéri bútor tekintetében?

Kültéri bútor: nem csak a praktikum fontos!

Ahogyan az otthonunk berendezésekor is törekszünk a stílusos végeredményre, úgy a kert esetében sincs ez másként. Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy az emberek szívesebben tartózkodnak otthon, mint azt korábban hitték. Nem véletlenül érdeklődnek sokan a lakberendezési és a kertépítési áruházak ajánlatai iránt. Az otthon szerves részét alkotó kert a kora tavasztól késő őszig terjedő időszakban kiemelt szerepet kap.

Fontos tehát, hogy a kültéri bútor megválasztásakor is tartsuk szem előtt az esztétikumot. Persze mit sem ér ez, ha nem felel meg a kültéri viszonyoknak a választott darab. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy olyan kültéri bútor mellett érdemes letenni a voksot, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak. Ez akkor is lényeges, ha a terasz alatt kerül majd elhelyezésre a bútordarab. A vízlepergető megoldások kitűnő választásnak bizonyulnak.

Kovácsoltvas kerti bútor a stílusteremtés szolgálatában

A kovácsoltvas soha nem megy ki a divatból. Kerítés, kovácsoltvas kerti bútor, kapu- sorolhatnánk azokat az elemeket, amelyek kapcsán a klasszikusan szép megoldás a jó döntés. Akár egészen karcsú asztalok és székek is elérhetőek ilyen kivitelben. Ezek kifejezetten praktikusak az olyan teraszokra, erkélyekre, ahol kis alapterület áll rendelkezésre.

Fém kerti bútor akár kicsi teraszra is jó

A tartósság jegyében sokan döntenek a fém kerti bútor mellett. A sokféle méretben és stílusban elérhető darabok között mindenki rátalálhat az elképzeléseinek megfelelőre. A kényelem érdekében vízlepergető párnák használata javasolt, de babzsákot is beszerezhetünk ma már speciálisan kültéri használatra. A lényeg minden esetben az, hogy a mosható huzat ellenálljon az időjárás viszontagságainak és az első esőzés alkalmával ne kelljen azonnal bepakolni.
Egyre divatosabb a fa kerti bútor!

A fa örök kedvenc és a mai kor embere akkor sem szívesen mond le róla, ha kültéri bútor választásról van szó. A fa kerti bútor egyre többek körében népszerű, hiszen a természetet viszi közelebb az élettérhez. Ha fáról van szó, akkor viszont kiemelt figyelmet érdemel a favédelem. A jól megválasztott kültéri bútor alapvetően el van látva ilyen védőréteggel, de időnként érdemes átkenni, főleg akkor, ha nem a terasz alatt kap helyet a kerti ülőgarnitúra.

Nem törvényszerű, hogy ülőgarnitúra mellett tegyük le a voksot, hiszen az étkezőasztal és a székek is elérhetőek a szabadban használatos kivitelben. A vízlepergető bevonattal rendelkező párnák, szivacsok remek választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy a kisebb esőzések ne hagyjanak maradandó nyomot a kényelmi elemeken.

Műanyag kerti bútor: praktikus, de vajon szép is?

A kültéri bútor kapcsán, a legtöbben azonnal a műanyag alapanyagra asszociálunk. Nem véletlen, hiszen ez az az anyag, ami tényleg ellenáll minden időjárási hatásnak és a szabadban is gond nélkül elhelyezhető a műanyag kerti bútor. Az már más kérdés, hogy a műanyag keltette hatást mennyire kedveli a mai kor embere. Ugyanakkor vannak olyan kültéri bútorok, amelyek kapcsán a műanyag kifejezetten jó választás. A medence környékén a műanyag nyugágy, székek és asztal egyaránt beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

A kültéri bútor kiválasztásakor és beszerzésekor már az online vásárlás kényelmét is ki lehet használni. A korszerű megjelenéssel bíró darabok éppen olyan népszerűek, mint a hagyományos kerti étkező szettek és kiülők. Varázsolja a kertjét igazi oázissá növényekkel és kényelmes kerti bútorokkal!