Igazi mentőöv a kültéri tároló

Ötletes kültéri tároló

A kert az otthon szerves részét képezi, és ebben a kültéri tároló is központi helyet kap. A mai kor embere szereti, ha minden szükséges eszköz rendelkezésére áll otthon, ám egy idő után a felhalmozódott tárgyak tárolása komoly problémát okozhat. Ilyenkor érdemes a megfelelő rendszerezők és tárolók kínálta lehetőségekben gondolkodni. Nézzük, milyen megoldások divatosak manapság és mire használhatjuk!

Kültéri tároló láda, amiben minden apróság elfér

A legegyszerűbb megoldás az, ha egy kültéri tároló láda helyet kap a kertben. Ebbe gond nélkül beledobálhatjuk a gyerkőc kerti játékait, de a kisméretű szerszámok, a locsolótömlő, vagy az ahhoz tartozó kiegészítők is praktikusan elrejthetőek ilyen módon. A kültéri tároló láda méretétől függően, elhelyezhető a garázsban, a kerti szerszámos helyiségben. A lényeg az, hogy lehetőséget kínál a praktikus és főként ízléses tárolásra.

Kültéri tároló szekrény a nagyméretű eszközöknek

Elsősorban a nagyméretű kerti szerszámok, ásók, gereblyék és hasonlók rejthetőek el a kültéri tároló szekrény használatával. Ez akár egy melléképület oldalában is helyet kaphat, de fedett térben, a garázsban vagy a melléképületben is gond nélkül elhelyezhető. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár biztonsági szempontokat is szolgálhatnak az ilyen tárolók, hiszen az össze-vissza dobált kerti szerszámok veszélyt rejthetnek magukban. A fedett tárolással egyébként az időjárás viszontagságaitól is megóvhatjuk ilyen módon az eszközeinket, ami az időtálló minőség egyik alapfeltétele.

Kültéri tároló pad: kényelem és funkcionalitás egyben

Talán mindannyian emlékezünk azokra a padokra, amelyeknek ülőrésze felhajtható és szinte a legtöbb nagyszülő otthonában, verandáján megtalálható volt. Nos, ez a konstrukció most újra hódít és széles választékban elérhető a szaküzletek kínálatában. A kültéri tároló pad egyszerre két funkciónak is eleget tesz. A benne elhelyezhető, akár ritkábban használt eszközöket praktikusan tárolhatjuk és a reggeli kávét is elfogyaszthatjuk az ülőalkalmatosságon.

Irány a kert, elő a szerszámokkal!

Bár a tavasz eddig nem mutatta a legszebb arcát, de hamarosan tényleg magunk mögött tudhatjuk a hűvös nappalokat. Az ébredő természet, a zöldellő növények a szabadba csábítanak ilyenkor. Az otthon részét képező kert rendezése, igényessé varázslása olyan teendők, amelyek mellett nem érdemes elmenni. A mindennapi munkavégzést követően, igazi felüdülés lehet valami kreatív dolgot alkotni. Ugyanakkor, az egyre szépülő növények is a saját keze munkáját dicsérik, ez pedig az alkotás örömével tölt el mindenkit.

Akár a kicsi alapterületű kertből is ki lehet hozni a maximumot.

Még nincs későn belevágni a kertépítésbe! Ugyan hamarosan már a nyár kopogtat az ajtón, de még most sincs későn belekezdeni a kertépítésbe. A térkövezés helyett, érdemes átgondolni a konyhakert, a sziklakert kialakítását, sőt, akár házilag is belekezdhet a kerti tó megvalósításába. A sokféle fűmag keverék mellett, ma már megtalálhatóak kifejezetten árnyék- vagy szárazságtűrő típusok is, amelyek ideális választásnak bizonyulnak a speciális körülményeket kínáló kertekbe.

Ne feledkezzen meg a kerti sütögető, grillező kialakításáról sem, ahol a kint használatos ülőgarnitúrák is kiválóan mutatnak! A kültéri tárolók nagy segítséget nyújthatnak abban, hogy a terület összeszedett és rendszerezett legyen. A zöldhulladék szabályos elszállítása hasonlóképpen lényeges, de akár a komposztálók kínálta előnyökben is gondolkodhatunk. Ennek köszönhetően, a konyhakert és a virágágyás földjét évről-évre megújíthatjuk, ezt a jobb termés és a látványos virágok érdekében téve.

Ha nagyobb alapterület áll rendelkezésre, akkor ez a környezetbarát komposztálás még nagyobb jelentőséggel bír. Legyen szó bármilyen jellegű kertről, a rendezettség alapvető követelmény. Csak így érezhetjük otthonosan és kényelmesen magunkat a kialakított környezetben. Fedezze fel a szabadtér kínálta lehetőségeket és alakítsa ízlésének, elképzeléseinek megfelelően a területet! A természet közelsége meghálálja az odafigyelést.