Min eszünk ma? Kihúzható étkezőasztal minden alkalomra

Étkezőasztal

A kihúzható étkezőasztal praktikussága kapcsán nagy népszerűségnek örvend. Legyen szó akár amerikai konyhás megoldásról, akár az étkezőben megtalálható bútorokról, a bővíthetőség igen hasznos lehet. Családi összejövetelek alkalmával, vagy egyszerűen akkor, ha többféle fogás kerül az asztalra, a cél a kényelmes étkezés. Ehhez pedig a megfelelő méretű asztalra van szükség. A választás azonban nem ilyen egyszerű, hiszen minden korábbinál szélesebb kínálattal találkozhatunk a mai felhozatalban. Akár az online vásárlás kényelmét is kihasználhatjuk akkor, ha a minden szempontból ideális étkezőasztalt keressük. Hogy mi alapján válasszunk? Mi a trend a területen? Cikkünkben ezt a témát járjuk körbe.

Kihúzható étkezőasztal a praktikum jegyében

Ha az étkezőasztalokról van szó, akkor ma már szinte alapkövetelmény, hogy kihúzható változatban szerezzük be. Ez egyfajta felkészülés a vendégségekre, amikor többen ülik majd körbe az asztalt. Kevés kényelmetlenebb dolog képzelhető el, mint az, ha egy kicsi asztalnál kell sokaknak szorongani. Hiába a mennyei fogások, ha közben nem lehet elférni. A kihúzható étkezőasztal ezt a problémát oldja meg. Többféle méret, szín és stílus közül válogathatunk, így mindenki rátalálhat a lakberendezéshez passzoló bútordarabra.

Még mindig népszerű a bővíthető étkezőasztal!

Sokan azt gondolják, hogy a bővíthető étkezőasztal egy elavult konstrukció és maximum a nagyszülők konyhájában fér meg jól. Ez azonban tévedés! Elég csak körülnézni bármelyik bútor webáruházban és máris látható, hogy napjainkban is van létjogosultsága a megoldásnak. Általa a fa természetességét vihetjük az otthon falai közé.

Kinyitható étkezőasztal: milyen stílust válasszunk?

Bár az üvegfelülettel bíró asztalok a modern otthonokban kifejezetten jól mutatnak, de esetükben ritkán érhetőek el kihúzható változatok. A hagyományos, kinyitható étkezőasztal azonban praktikusabb választásnak bizonyul. Esetében a színt a többi bútorhoz igazíthatjuk. Ez különösen fontos lehet azoknak, akiknél a nappali és az étkező ugyanabban a légtérben kapnak helyet. Az amerikai konyhás megoldással kialakított helyiség esetében sem mindegy, hogy milyen étkezőszett kap helyet a térben. Ugyanakkor nem érdemes megfeledkezni az olyan lakberendezési elemekről sem, mint a világítás. Az étkezőasztal fölötti függesztékek kifejezetten divatosnak számítanak és persze azok praktikus kihasználhatósága mellett sem mehetünk el.

Fali lehajtható asztal: ha kicsi az alapterület

Ritkán étkezik otthon? Egyedül él, esetleg még a párkapcsolat kezdeti kettesét élvezik? Ilyenkor könnyen lehet, hogy a kihúzható étkezőasztal túl nagy helyet foglal el és kihasználtság hiányában nincs is rá szükség. A lehajtható asztal azokban az otthonokban is kiválóan megállja a helyét, ahol kevés alapterület áll rendelkezésre és azt praktikusan szeretnék kihasználni az ott élők. Kicsi méretével ideálisnak bizonyul egy-egy étkezésre, kávézáshoz vagy az alapanyagok előkészítéséhez, de pont elegendő ahhoz, hogy két ember kényelmesen étkezzen mellette. A mobilizálható megoldásnak köszönhetően, sok hely megspórolható a helyiségben, így ha nincs szükség az asztalra, azt csak egyszerűen le kell hajtani.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a konyha és az étkező az otthon azon helyiségei, ahol sok időt tölt a család. Lehet nem egyszerre és csak alkalmakkor jön össze mindenki, akkor viszont a kényelem nélkülözhetetlen. Érdemes tudni, hogy a helyiség stílusos kialakítása nem csupán az étkezőasztalon múlik, hanem azon is, milyen kiegészítők, világítástechnika, lakástextíliák kapnak helyet az enteriőrben. Néha már egy új falszín vagy a textíliák lecserélése is elegendő ahhoz, hogy a helyiségbe lépve egészen új hangulat és stílus köszöntsön. Asztalválasztás alkalmával érdemes a székekre is odafigyelni. Ha nem szettben szereznénk be az étkezőasztalt, akkor a székek számát és azok stílusát is az asztalhoz passzolóan célszerű megválasztani. Amennyiben bővülni fog a család, vagy egyszerűen csak gyakran tart baráti összejöveteleket, akkor a megfelelő mérettel rendelkező, kihúzható étkezőasztal nélkülözhetetlen.