Különbségek a modern és a hagyományos ágyak között

Modern és hagyományos ágy

A modern ágyak a kényelmüket és esztétikus megjelenésüket illetően is megfelelnek a mai kor elvárásainak. A vásárlás során azonban mindig több szempontot érdemes szem előtt tartani. Vannak, akik az ágyneműtartós megoldások iránt érdeklődnek, másoknak a méret és a stílus sokkal fontosabb ennél. A hálószoba az otthon azon helyisége, ahol új energiákkal töltődünk fel, ezért korántsem mindegy, hogy a központi elemnek számító ágy milyen jellemzőkkel bír. Nézzük, melyek azok a szempontok, amelyek mentén elindulhat az ideális ágy iránt érdeklődve!

Modern ágyak: nem csupán lapraszerelt kivitelben elérhetőek!

Ha a bútorvásárlás kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal a lapraszerelt megoldásokra gondolnak. Nem véletlen, hiszen az ismert áruházláncok rendszerint ilyenekkel vannak jelen a piacon. Más a helyzet azonban a hagyományos ágyak esetében, amelyek között nem ritkák a kárpitozott megoldások. Ezeket sokan kifejezetten azért nem kedvelik, mert nincs lehetőség a matrac cseréjére és a kárpit is kopni kezd egy idő után. A kifeküdt ágyaknál aligha létezik kényelmetlenebb, ráadásul a hagyományos ágyak sokszor szétszerelhetőség hiányában nehezen férnek be bizonyos ingatlanokba a költözés során. A modern ágyak ezzel szemben szétszerelhetőek és kényelmes, praktikus tárolásra alkalmas helyeket is kínálnak.

Egyszemélyes ágyak gyerekszobákba és fiataloknak

Az egyszemélyes ágyak elsősorban a gyerekszobában vagy a fiatalok által használt helyiségekben bizonyulnak ideálisnak. Közöttük is megtalálhatóak a korszerű, modern kialakítással rendelkező változatok, de az egyszerűséget kedvelők is rábukkanhatnak a kedvenceikre. Esetükben az ágyneműtartó igen lényeges, hiszen központi helyet foglal el a fiatalok életében. Itt tanulnak, filmet néznek vagy a barátaikkal csevegnek, így az ágynemű napközben nem mindig szívesen látott.

Franciaágy, a hálószoba központi eleme

A modern ágyak között előkelő helyet foglal el a franciaágy. Ez az, ami egyetlen hálószobából sem hiányozhat, hiszen maximális kényelmet biztosít 2 személynek. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a megfelelő matrac kerüljön rá. A kínálat minden korábbinál szélesebb, így a kemény matracok kedvelői éppen úgy rábukkanhatnak az ideálisra, mint azok, akik a kissé puhább változatokat keresik. Ezen akár az éjszakai nyugalom is múlhat, hiszen korántsem mindegy, hogy a test milyen megtámasztást kap alvás közben. A modern ágyak korszerűsége nemcsak a praktikumban mutatkozik meg, hanem a stílusban is. Az enteriőr központi eleme rendszerint nagy helyet foglal el, ezért annak megjelenésére, színére, kialakítására kiemelt figyelmet érdemes fordítani. Az éjjeli szekrénnyel egybeépített változatok mellett, a méretes fejtámlával rendelkezők éppen olyan keresettek, mint a luxust keltő, kárpitozott megoldások. A trendek természetesen a modern ágyak kapcsán is folyamatosan váltják egymást, de több stílus kiválóan megfér egymás mellett a piacon. A rusztikus, az elegáns és a korszerű, praktikus franciaágy egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

Ágyneműtartós ágy a praktikum jegyében

A hagyományos és a modern ágyak esetében is lényeges elem az ágyneműtartó. Ez nem mindegyik típusnál található meg, de a vásárlói igények sem mutatkoznak mindig iránta. Ez mindig a helyiség használati szokásaitól, az életritmustól és az egyéni elvárásoktól függ. Ma már olyan modern ágyak is megtalálhatóak az aktuális kínálatban, amelyek az ágyneműtartó helyén tárolásra alkalmas rekeszekkel állnak rendelkezésre. Ezek ideális választásnak bizonyulnak azokba az otthonokba, ahol kicsi az alapterület, kevés tárolóhely van a ruhaneműknek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ágyválasztás alkalmával mindig az egyéni preferenciáinkat tartsuk szem előtt. Ez az a bútordarab, amit általában hosszú évekre szerzünk be, ezért annak minősége, stílusa és kihasználhatósága korántsem elhanyagolható. A cserélhető matraccal rendelkező változatok esetében rendkívül fontos a kiváló minőségű ágykeret és ágyrács, tehát ezekre mondhatni ajánlott többet költeni.