Egy új kaland kezdete -ifjúsági bútorok kiskamaszoknak

Ifjúsági bútor

A kiskamaszoknak bizony már elég határozott véleményük van, így érdemes őket is megkérdezni, mielőtt elemes ifjúsági bútor vagy egyéb, számukra tervezett bútortípusok vásárlása mellett döntünk. Fontos az igényeik felől érdeklődni, hiszen ők fognak a legtöbb időt a szobájukban tölteni. Személyükre szabott, barátságos környezetben pedig jobban érzik majd magukat, örömtelibb lesz a játék, a szórakozás, a tanulás pedig sokkal hatékonyabb. Az elemes ifjúsági bútor választék szinte végtelen, így nem könnyű döntést hozni. Megpróbálunk most néhány támpontot adni a vásárláshoz és megnézzük, milyen divatos, modern ifjúsági bútorok közül választhatnak a kamaszok.

Modern ifjúsági bútorok iskoláskortól

Míg a babáknál és kisgyermekeknél egyszerűen belőhetjük, hogy milyen bútorokra van szükségük, addig egy kiskamasznál ez sajnos már korántsem megy ilyen könnyedén. Figyelembe kell vennünk a korát, a magasságát, az igényeit és a hobbijait is. Másrészt egyéb bútorokra is szüksége lesz, így íróasztalra, ahhoz tartozó székre és egy olyan polcra is, amin tárolhatja az iskolai felszerelését. Számos bútorbolt ingyen is lehetőséget kínál arra, hogy az ifjúsági szobát 3D-s tervezés keretében alakítsuk ki.

Gyakran ehhez még csak a boltba sem kell betenni a lábunkat, az interneten keresztül az alaprajz ismertetését követően elvégezhetjük a tervezést. Így előre megismerkedhetünk a látványtervvel és a csemeténk is beleszólhat a szoba berendezésébe. A modern búrotok mindegyike elemes ifjúsági bútor is egyben, így szabadon kombinálhatóak az egyes részek. A variálható, egyedi elemek lehetővé teszik az összes létező igény kielégítését és a praktikus elrendezést. Kiválóan beilleszthető a különböző méretű és adottságú szobákba.

Ifjúsági bútor fiúknak: a verdák leszereplése

A saját szoba a kiskamaszoknak az a hely, ahová eltűnhetnek a világ elől. Hogy ne csak biztonságos, de maximálisan komfortos is legyen, körültekintően kell az elemes ifjúsági bútorok közül választani. Szerencsére ma már annyira széles a paletta, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A fiúknak a zöld, a sárga, a kék, a fehér, a szürke és a barna bútorok meghatározóak. Az ifjúsági bútorok kiválasztása tökéletes alkalom az autós, mesés vagy űrhajós bútorok lecserélésére. Ami eddig menő volt, az most már ciki. Olyan bútorokra van szükség, amelyeket nem szégyen megmutatni a haveroknak. Mindenképpen vonjuk be a csemetét is a választásba! Gondoljunk csak bele: egy szívéhez közel álló szobát minden bizonnyal szívesebben is takarít majd!

Ifjúsági bútor lányoknak: viszlát hercegnők!

Ahogy a fiúknál az autók, úgy a lányoknál a hercegnős kiegészítők és a babák mennek nyugdíjba. Helyettük jönnek a modern csajszis darabok, a babaházat pedig felcseréli egy fésülködőasztal. Ne bánkódjunk az idő múlásán, fedezzük fel az újdonságban rejlő lehetőségeket! Sokan az elemes ifjúsági bútorok választása közben eszmélnek rá, hogy a lányuk bizony kész nővé serdült és egészen konkrét elképzelései vannak, amelyekből nem enged. Nem is érdemes ellenkezni az akaratukkal, hiszen a kamaszkor egy nehéz és sérülékeny korszak. A kiegyensúlyozott lelki világhoz egy saját kis zugra mindenképpen szükség van. Ennek megteremtése a szülők feladata.

A kamaszodó lányoknak szánt ifjúsági bútorokban a rózsaszín árnyalatai már csak elvétve, kiegészítőként fordulnak elő. Helyette a világos színek jelennek meg, így a fehér és ennek árnyalatai vagy a sanoma tölgy. A szobában helyet kaphat egy kanapé is, hogy gyermekünk kényelmesen tudja fogadni a barátait. Érdemes egy fésülködő asztalnak, de legalább egy tükörnek is helyet szorítani, hiszen a serdülők szívesen szépítkeznek, próbálnak ki új piperéket és válogatnak a ruháik között. Jó időben beszerezni ezeket a bútordarabokat, mielőtt még az egész fürdőszobát ellepné a felszerelésével és átvenné felette az uralmat.

Egy jól kiválasztott elemes ifjúsági bútor egészen fiatal felnőttkorig megállja a helyét. Ne sajnáljuk ezért az időt és az energiát a tökéletes bútorcsalád megtalálására és semmi esetre sem hagyjuk ki a gyermeket a folyamatból!