Varázsolja újjá fürdőszobáját modern bútorokkal!

Varázsolja újjá fürdőszobáját modern bútorokkal!

A modern fürdőszoba bútor mindenekelőtt a merészség és a könnyedség, a textúrával és az anyagokkal való játék, a maximális funkcionalitás és a praktikum szimbóluma. A sima és egyenes vonalak, a geometriai alakzatok, valamint a különböző alapárnyalatok kombinációja jellemzi ezeket a garnitúrákat. A modern fürdőszoba bútor azoknak szól, akik lépést akarnak tartani a trendi divatirányzatokkal és a korral.

Lényeg az átgondolt tervezés

Még a legszebb belső tér sem néz ki jól, ha rendetlenség uralkodik benne. Ezért a fürdőhelyiség megtervezésénél fontos, hogy helyet találjunk a kozmetikumok, törölközők és egyéb háztartási cikkeknek. A modern fürdőszoba bútor megválasztása a rendelkezésre álló helytől függ. A jelenleg elérhető megoldások nagyon széles lehetőségeket kínálnak a futurisztikus üvegszekrényektől kezdve a falra szerelhető polcokig. Nemcsak az összes kellék és személyes dolog kompakt elhelyezésén van a hangsúly. A bútoroknak tökéletesen kell illeszkedniük a térbe és a választott stílushoz. A fürdőszoba sajátossága a magas páratartalom. Minden itt tárolni kívánt tárgyat folyamatosan gőz, víz és magas hőmérséklet ér. Ezért ügyeljünk a megbízható és ellenálló modern fürdőszoba bútorok kiválasztására!

Hogyan hozhatunk létre harmonikus belső teret?

A személyes holmik elhelyezésére a speciális fürdőszoba alsószekrény és a fiókos munkalap a leginkább megfelelő. A kínálata olyan bőséges, hogy könnyedén kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő darabokat. Ha netán nehezünkre esne dönteni, akkor nézzük meg az interneten a kész belső terek fényképeit. Ezekből sok érdekes és stílusos ötletet meríthetünk.

Az optimális méretek és formák

A hagyományos modern fürdőszoba bútor szettek a leggyakrabban egy mosdóegységet, fürdőszoba alsószekrényt és törölközőtartó polcot tartalmaznak. Ha a helyiség mérete lehetővé teszi, adjunk még hozzá egy szekrényt, pultot és szennyeskosarat ehhez a készlethez. A fürdőszoba szekrény mosógép fölé telepíthető modelljei szintén remek lehetőséget kínálnak a holmik tárolására, ráadásul segítenek a rendelkezésre álló hely megtakarításában is.

A modern fürdőszoba bútorok választéka teljes mértékben a helyiség méretétől függ. Ez határozza meg, hogy érdemes egy teljes garnitúrát vásárolni vagy csak a legszükségesebbekre kell korlátozódnunk. Ha a fürdőszoba területe kicsi, akkor nem ajánlott nagy szekrényeket és munkalapokat vásárolni. A legjobb megoldás a keskeny fürdőszoba szekrény lesz. Az ilyen alakú bútorok jól néznek ki és sok extra centimétert megtakarítanak nekünk. Különböző modulok és polcok helyezhetőek el a falakon. A modern stílusban készült modellek további dekorációként szolgálnak majd.

Viszont, ha Ön egy tágas fürdő szerencsés tulajdonosa, akkor nincs értelme korlátoznia saját magát a választásban. Egy nagy fürdőszobában nemcsak a hagyományos bútorokat lehet elhelyezni, hanem bármilyen szekrényt, polcot, munkalapot, sőt, a kiegészítők tárolását szolgáló dekoratív asztalt is. Egy ilyen helyiség lehetővé teszi az összetett formájú modern fürdőszoba bútor kiválasztását, eredeti hajlításokkal és kiemelkedésekkel.

Ezek a legnépszerűbb típusú bútorok

Manapság a modern fürdőszoba bútorokból bőséges választék áll a vásárlók rendelkezésére. Közülük kiemelkednek a falra függeszthető egységek. A legegyszerűbb “gyógyszeres” típustól kezdve, a félkör alakú átlátszó vagy a matt ajtókkal ellátott modellekig, minden formában képviseltetik magukat. Szinte minden fürdőszobába felakaszthatjuk ezeket és a hagyományos lábak hiánya megkönnyíti a padló tisztántartását.

A kihúzható szekrények különösen hasznosak a törölközők vagy a tisztítószerek tárolásához. Egy ilyen tárolóba elraktározhatjuk a mosásra váró ruhaneműt, ha a fürdőszobában mosógép is található. A hagyományos szekrények helyett, használhatunk fonott kosarakat is, fából készült ládákat vagy a fürdő színéhez igazított dobozokat is.

A modern fürdőszoba bútorok remekül kiegészítik a fárasztó munkanap utáni pihenést, egyúttal javítják a hangulatot is. A fent leírt tippek segítségével a fürdőt nemcsak vonzóvá, de rendkívül praktikussá is varázsolhatjuk.