A gondos tervezés elengedhetetlen, ha beépített konyhagépeket szeretnénk

A gondos tervezés elengedhetetlen, ha beépített konyhagépeket szeretnénk

A konyhabútor beépített gépekkel korunk egyértelmű tendenciája. A megoldás fő előnye, hogy a felhasználó pontosan azt a konyhát tudja megteremteni, amiről álmodott. A konyhabútor gépekkel széles teret engednek a tervezői fantáziáknak, mert az eszközök ‘elrejtőznek’ a bútorprofilban, teljesen vagy részben beépítve. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy milyen beépített konyhai eszközök vannak ma, melyek építhetőek be és mire kell különös figyelmet fordítani, ha ilyen dizájnt szeretnénk.

A tűzhely, mint fő konyhai eszköz

Egy háziasszony keze jó tűzhely nélkül meg van kötve. Ez a háztartási berendezés egy főzőlap és sütő kombinációja is lehet. Ha a konyhabútor beépített gépekkel lesz kialakítva, az eszközöket külön kell beszerelni a bútor profiljába. Ezt nem nehéz megtenni, mert bármelyik ilyen egység kezelési kézikönyve tartalmazza a szükséges utasításokat a telepítéséhez, beleértve az összes fő szempontot, ami a beépítéshez kapcsolódik. A saját képességek bizonytalansága esetén viszont jobb szakemberhez fordulni, mert a legnagyobb háztartási készülékek gyártóinak mindig van saját szervizük. Ha a konyhabútor beépített gépekkel lesz felszerelve, akkor fontos tudni, hogy a szabadonálló tűzhelyekhez hasonlóan, azok is lehetnek szokásos szélességűek (kb. 60 cm), meghosszabbítottak (kb. 90 cm) vagy keskenyek (kb. 45 cm). A mélységi mutatók általában 50-55 cm között mozognak. A beépített sütő magassága általában 55-60 cm, de vannak kompakt modellek, amelyek magassága körülbelül 45 cm.

A konyha királya a hűtőszekrény

Amennyiben a konyhabútor beépített gépekkel kerül kivitelezésre, alaposan fel kell mérni az ilyen típusú hűtőszekrény kínálatot. Az egyik népszerű opció a kétkamrás kivitel, ahol a hűtő alatt fagyasztó van. Választhatunk a kisebb, egykamrás modellek közül is. A modern életben viszont egyre többen döntenek a Side-by-Side hűtőszekrények mellett. A beépített hűtők nem sokban különböznek a szabadonálló lehetőségektől. Abban az esetben, ha a konyhabútor beépített gépekkel készül, nem árt tudni, hogy ugyanazok a modern technológiák megtalálhatóak ezeknél a modelleknél is, amelyek hozzájárulnak a termékek hosszú távú és magas színvonalú tárolásához, valamint egyszerűsítik a készülék kezelését. A hűtőszekrényeket az alaktól függően a munkalap alá, egy speciális szekrénybe is be lehet építeni, vagy erre szánt panelekkel lehet díszíteni, a konyha színéhez igazodva. Vannak azonban olyan változatok is, amelyekben az ajtók úgy tűnnek, mintha kívül maradnának, mert egyetlen panel sem zárja le ezeket.

A beépített mosogatógép előnyei felbecsülhetetlenek

Manapság a mosogatógép nem feltétlenül drága öröm. Az üzletekben sok olyan költségtakarékos modell létezik, amelyek kiváló tisztasági mutatókkal szolgálnak. A beépített gépek vásárlásánál a felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy kétféle mosogatógépet is megkülönböztetnek. Vannak olyan típusok, amelyek teljesen beépítettek, úgynevezett zárt kezelőpanellel ellátva, vagyis az összes kezelőszerv az ajtón belülre koncentrálódik és csak nyitott állapotban érhető el. Vannak viszont olyan fajták is, amelyekben az elülső kezelőpanel szembenéz a felhasználóval, itt az ajtót a dekoratív panel nem rejti el teljesen.

Beépített mikrohullámú sütők is léteznek

Ez az elengedhetetlen készülék gond nélkül elrejthető, ha a konyhabútor beépített gépekkel lett megálmodva. Mint a legtöbb más konyhai készülék esetében, ezeknek a mikrohullámú sütőknek a funkcionalitása sem sokban különbözik a szabadon álló társaitól. A beépített mikro ajtaja és kezelőpanelje általában jól látható helyen marad, nem rejtőzik el a bútorokban. Természetesen lehetőség van a sütőt teljesen elzárni a szekrényben, de a vélemények szerint ez nem túl kényelmes és nem szabad megfeledkezni a technikai előírások betartásáról sem, a helyes, problémamentes és biztonságos működés biztosítása érdekében.

Végül szeretnénk mindenki figyelmét felhívni arra, amennyiben a konyhabútor beépített gépekkel lesz felszerelve, nagyon körültekintően kell megközelíteni a készülékek kiválasztását, hogy a konyhát pontosan a szükséges eszközökkel szerelje fel.