Praktikus cipőtárolás – rendezett előszoba

Praktikus cipőtárolás – rendezett előszoba

Sok országban szinte ismeretlen fogalom a cipőtartó szekrény, mivel egész nap utcai cipőben vannak otthon az emberek. Távol-Keleten és hazánkban szerencsére más a szokás. Ahhoz viszont, hogy az előtérben a levetett lábbelik ne vegyék át a hatalmat, át kell gondolni a cipőtárolási lehetőségeket és meg kell találni a legjobb megoldást.

Manapság már nemcsak a nők büszkélkedhetnek komplett cipőarzenállal, hanem a férfiaknak is. Az önkifejezés egyik eszköze lett ez a kiegészítő. Ráadásul a szezonális darabok mellett, alkalmi és sportos lábbeli is kell a család minden tagjának. Az előszobában szanaszét hagyott cipőkupacok azonban egyáltalán nem nyújtanak szép látványt és az egyes darabok állapotán is sokat ront, ha csak egymásra vannak dobálva. Nem beszélve arról az esetről, ha esetleg egy bájos kölyökkutyának is elérhetőek a számára jó illatú példányok.

Hogy ezeket a problémákat elkerüljük és sokáig viselhessük a kedvenc cipőinket, érdemes egy cipőtartó szekrény megvételén elgondolkodni. Ezzel nemcsak a kollekció épségét, de a rendezett körülményeket is biztosíthatjuk. A cipőtartó szekrény éppen olyan fontos bútor egy lakásban, mint a ruháknak a gardrób! Ahogy a kedvenc és féltett ruháinkat megfelelő helyen tároljuk, úgy a cipőink is megérdemlik a maximális biztonságot és a saját zugot. Erre pedig a cipőtartó szekrény optimális választás, hiszen minden pár lábbeli elfér benne kényelmesen.

Az egyik legpraktikusabb cipőtartó szekrény az a fajta, amelyik nemcsak elrejti, hanem az ajtó tükörrel van felszerelve, így két legyet üthetünk egy csapásra. Nemcsak ellenőrizhetjük a megjelenésünket, mielőtt kilépünk a lakás ajtaján, de a tükör segítségével tágasabbnak tűnik az előtér is. A cipőtartó szekrény lehet önmagában álló, de akár a falba is beépíthető, így egységes képet alkot az előtér berendezésével.

Sokoldalú és praktikus választás: az ülőkés cipőtartó

Egy ülőpaddal kombinált cipőtartó szekrény többféle bútor szerepét is betöltheti az előszobában. Egyrészt rakodófelületet biztosít, ami igencsak jól jön, ha felpakolva hazaérünk vagy le akarjuk tenni a kézitáskánkat, hogy kibújhassunk a kabátunkból. Másrészt ülve kényelmesebb felvenni a lábbelit, sőt, egy kisgyermekre is könnyebben húzhatunk cipőt. Harmadrészt pedig elnyeli az épp aktuális szezonban viselt darabokat, így könnyen megtalálhatjuk a kedvünkre valót. Az pedig, hogy a segítségével mindig rend van az előtérben, már csak hab a tortán!

Csak egy kis kreativitás kell csupán az ötletes cipőtárolókhoz

Nem ritka, hogy az előszobában beépített szekrény van. Van, aki ezzel veszi meg az új lakását vagy nincs szíve kibontani, esetleg praktikus okokból ragaszkodik hozzá, mivel egy ilyen bútor nagyon sok holmit el tud nyelni. Például a cipőket is. Más dobozokban tárolja a cipellőit, de ez a módszer sok helyet foglal. Praktikusabb vékony rudakat szerelni a szekrényajtók belső felére és ezek segítségével tárolni a magas sarkú lábbeliket.

A készen kapható, 45 fokos szögben könnyen rögzíthető cipőtartókon a sport- vagy férficipőket rendezhetjük sorba. A csizmákat speciális akasztókkal a ruhatartó rúdra is fellógathatjuk, természetesen miután alaposan kitisztítottuk és a megfelelő cipőápolóval kezeltük. Érdemes az interneten további cipőtárolási ötleteket keresni, így biztosan megtaláljuk azt, ami tökéletesen illik az otthonunkhoz és az igényeinkhez is.

Dobozoljon, barkácsoljon és tárolja trendin a cipőket!

A könnyű nyári saruk és lapos talpú szandálok vagy papucsok, illetve textilből készült darabok az előszobai komód fiókjában is elférnek. Akár egy-egy nagyobb dobozban is jó helyük van, selyempapír rétegek között egymásra pakolva. Ez a módszer segíti a megfelelő szellőzését a lábbeliknek és az esetleges nedvességet is felitatja. Egy kamasz szobájában pedig a szobaajtóra vagy a szekrényajtóra akasztható, műanyagból készült, zsebes cipőtartó tehet nagyszerű szolgálatot. Ugyanilyen fiatalos megoldás, ha feldarabolunk egy nagyobb PVC csövet és az összeragasztott „szeletekbe” kerülnek tematikusan a lábbelik.