Milyen szempontok alapján válasszunk szennyestartó szekrényt?

Milyen szempontok alapján válasszunk szennyestartó szekrényt?

A fürdőszoba tereinek mind jobb kihasználása érdekében érdemes kompakt, sokoldalúan használható bútorokat beszerezni, mint amilyen egy szennyestartó szekrény is. Akármilyen apró is egy fürdőszoba területe, leleményességgel és kreativitással kihozhatjuk belőle a legtöbbet. Egy pipere szekrényre, törölközőtároló szekrényre és néhány polcra mindenképpen szükségünk lesz. Sokszor problémát okoz a szennyestartó elhelyezése is, hiszen viszonylag nagy helyet foglal. A szekrény kiválasztásával azonban nemcsak helyet spórolunk meg, de a tetemes mennyiségű szennyes ruhát is elrejthetjük a kíváncsi szemek elől.

Ilyen a tökéletes szennyestartó szekrény

Bizonyára egyikünk sem szeretné, ha a látogatóba érkezők a fürdőszobába lépve a koszos fehérneműkkel és zoknikkal szembesülnének. Még ha mindenki otthonának szükségszerű kelléke is egy vagy több szennyeskosár, érdemes azt inkább stílusosan, a lakás környezetébe illően elhelyezni. Erre a legjobb megoldás egy szennyestartó beszerzése. Szennyestartó szekrényből ma már számos típus elérhető. Létezik olyan, mely ránézésre pontosan ugyanúgy néz ki, mint egy egyszerű fürdőszoba szekrény. Az ajtókat kinyitva azonban ruhatároló kosarakat találunk. Az egyik kosárba, a szekrény felső részébe mennek a fehér ruhák, alulra pedig a színesek. Ennek a típusnak óriási előnye, hogy elnyeli az összes textilt. Így elegánsan, mégis egyszerűen pipálhatjuk ki a tárolást és leszámolhatunk a piszkos ruhákból áradó kellemetlen szagokkal is.

Szekrény szennyestartóval: egy univerzális kombináció

A szennyestartó szekrények másik típusa úgy néz ki, hogy a szekrény egyik része hagyományos, polcos vagy fiókos részből áll, mely tárolásra alkalmas. Ide helyezhetjük el a törölközőket, a pipere termékeket és egyéb mindennapi használatra szánt cikkeket. Míg a másik része egy szennyeskosarat tartalmazó, kihúzható rész. A magas szennyestartó szekrények mellett az alacsonyabb kialakítású modelleket is megtalálhatjuk. Ezek többnyire egy lenyitható, szennyeskosaras részből és egy fiókból állnak. A fiók tökéletesen alkalmas a piszkos alsóneműk és zoknik tárolására. Szennyestartó szekrény beszerzése esetén – akár kombinált, akár pedig komplett típusról is van szó – nem lesz szükségünk külön szennyestartó kosárra. A szennyesruha mennyiségének és a rendelkezésre álló helynek a függvényében könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb méretű és típusú szennyestartó szekrényt.

Szennyestartó szekrény mellett ezekre is szükség lesz

A szennyesek mellett egy fürdőszobában számos más dolgot is el kell helyezni. Hiszen a higiéniai termékek, a tisztálkodószerek, a szépségápolási termékek és a törölközők is itt foglalnak helyet. Hogy ezeket is legyen hol tárolni, további bútorok beszerzése is szükséges. Jó szolgálatot tehet például egy modern fürdőszoba szekrény. Az ilyen szekrények rengeteg mindent el tudnak nyelni, hiszen a polcoknak és fiókoknak hála nagy férőhellyel rendelkeznek.

Keskeny kialakításuknak köszönhetően a mosógép vagy a szárítógép mellett is elférnek, szinte észrevétlenül simulnak bele a fürdőszoba miliőjébe. A mai, modern fürdőszoba szekrények sok esetben tükörrel is felszereltek, így a szépítkezés is megoldható a segítségükkel, nem szükséges külön tükröt beszerezni. A tisztítószerek és mosószereket tárolása sok esetben gondot okoz. Érdemes őket elzárva tartani, így nemcsak a fürdőszoba megjelenését nem csorbítják, de a gyerekek számára sem szolgálnak veszélyforrásként.

A fürdőszoba alsószekrények különféle módokon kerültek kialakításra. Mosdóval és mosdó nélkül is elérhetőek, a mosdó nélküli modellek beférnek a csap alá. Így szinte alig foglalnak helyet, mégis plusz tárolóhellyel szolgálnak. A fürdőszoba alsószekrények mosdó fölötti szekrénnyel, tükrös szekrénnyel vagy tükörrel kombinálva még stílusosabbá és letisztultabbá teszik a fürdőszobát.

Bármilyen apró is egy fürdőszoba alapterülete, a szerepe annál fontosabb. Fektessünk ennek a helyiségnek a kialakítására is ugyanannyi figyelmet, mint a lakás többi helyiségére. Ötletes megoldásokkal és a megfelelő bútorok felfedezésével fürdőszobánk nemcsak praktikus, de esztétikus is lesz.