Miért előnyös a dekupázs módszere?

Miért előnyös a dekupázs módszere?
Dekupázs
Dekupázs

Sokak számára csenghet ismeretlenül a címben lévő fogalom, éppen ezért először szeretnénk tisztázni, hogy mit jelent ez a kifejezés. A dekupázs alatt egy olyan technikát lehet érteni, amelynél speciális papír és ragasztó segítségével történik az alkotás.

A módszer ennél alapjában véve természetesen komplexebb, hiszen a művészkedés menete attól is függ, hogy egészen pontosan milyen felületen kell dolgozni.

Egyszerű a dekupázs jegyében történő alkotás abban az esetben, ha egy szimpla képet kell létrehozni, hiszen itt csupán az a feladat, hogy ragasztóval be kell kenni a gipszfelületet, rá kell tenni a szalvétát vagy a papírt, majd el kell óvatosan egyengetni az ecset segítségével a mű felületét annak érdekében, hogy ne legyen sok gyűrődés az alkotáson.

A dekupázs jegyében való alkotás úgy folytatódik, hogy fedőlakkal le kell kenni a papírt, majd várni, ameddig megszárad. Természetesen a munkafolyamat lépéseit lehet még variálni, azonban alapjában véve így zajlik az alkotás. Ennek tükrében tehát mindenki láthatja, hogy a dekupázzsal dolgozni igazán könnyű, valamint a lépések elvégzése sem bonyolult.