Mi ellen véd a sátor?

Mi ellen véd a sátor?
Sátor
Sátor

A nagyobb túrákat alaposan meg kell tervezni. Ellenőrizni kell a felszerelést, hogy minden meglegyen, amire szükség lesz. Illetve pótolni kell a hiányzó eszközöket. Nem árt információt gyűjteni a táborhelyről sem, valamint az időjárás előrejelzést is érdemes figyelemmel követni.

A kempingezés legfontosabb kelléke a sátor. Ennek állapotát is ellenőrizni kell indulás előtt, hiszen elég kellemetlenül érhet, ha a helyszínen derül ki, hogy hiányzik egy-két rögzítő elem, vagy nem megfelelő a szövet állapota.

Az időjárás függvényében, más és más típusú sátorra van szükség a táborozás során. Ha meleg nyári napokon indulunk útnak, akkor egy egyszerűbb sátor is megfelel, hiszen csak annyi lesz a szerepe, hogy távol tartsa a rovarokat az éjszaka során.

Azonban, esős időben vagy hidegben már a természet szeszélye ellen is védelmet kell nyújtania. Van olyan sátor is, amelyikben, akár nagy hidegben vagy a zuhogó esőben is bátran aludhatunk, mert megvéd az időjárás viszontagságaitól. Ezeknek persze az ára is borsosabb, de minden túraszaküzletben megvásárolhatóak.