A bábjáték régi hagyománya

A bábjáték régi hagyománya
Bábjáték
Bábjáték

Minden gyerek szereti a meséket, a bábszínházi előadások pedig kifejezetten élvezetesek lehetnek számukra. A bábjáték főként óvodás és iskolás korban köti le a figyelmüket, általuk egy mesevilágba képzelhetik magukat.

Ezek a produkciók különleges kellékeket kívánnak, a báb pedig egy éppen erre készített tárgy. Az emellett marionettnek is nevezhető eszközöket általában emberi, állati, illetve mitológiai lényekről mintázzák, amelyekkel érdekes előadásokat tudnak bemutatni.

Többféle típus létezik, vannak olyanok, amelyeket a bábjátékosok kesztyűként húznak fel a kezükre, de olyanok is léteznek, amelyeket zsinórokkal mozgatnak. Ez utóbbi használatával a bábjáték sokkal élvezetesebb, látványosabb lehet, azonban azoknak helyes mozgatásához igen nagy gyakorlat kell.

Ennek az előadásmódnak a hagyománya hosszú időkig nyúlik vissza, már az ókori Görögországban bevetették azt az emberek szórakoztatására. Azóta sem sokat változott, töretlen sikernek örvend napjainkban is nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is.