Oxigén ionizátorral is ellátott az infraszauna

Oxigén ionizátorral is ellátott az infraszauna
Infraszauna
Infraszauna

Amikor több ember van a szaunában és hosszabb időt töltenek benn, nem árt gondoskodni a friss levegőről. Ha szellőztetünk, az infraszauna lehűl és veszít a hatékonyságából. A tervezők ezért olyan megoldást találtak, hogy a belső térben elhelyeztek egy ózon funkcióval is ellátott oxigén ionizátort.

Ez frissíti a levegőt és biztosítja a szükséges oxigént. Ugyanis, mivel az infraszauna használata során elég a 40–50 C fokos meleg, ezért tovább lehet bent lenni, mint a finn szaunákban, ahol 15–20 perc bőven elég.

Az oxigén használatot azonban mindenképpen pótolni kell, amire kiváló az oxigén ionizátor. Aki hozzászokott az infraszauna melegéhez, gyakran hosszabb időt is el tud tölteni benne. Ezzel nincs semmi gond, de azért nem szabad túlzásba vinni sem.

A mennyiség ne menjen a minőség kárára! Fontos a rendszeres folyadékpótlás is, mivel az izzadás révén jelentős mennyiségű vizet veszítünk. Akár vizet, de valamilyen méregtelenítő teát is lehet inni. Egyre több szépészeti szalon is használja a szaunát, hiszen nagyon jó eredmények érhetők el vele.