Az alacsony szekrények előnyei kis alapterületű hálószobákban

Az alacsony szekrények előnyei kis alapterületű hálószobákban

Az alacsony szekrény nemcsak szép bútora a lakásnak, de az elemek könnyű kombinálhatósága miatt remekül ki is használható. Akinek kis alapterületű a hálószobája, komoly kihívás előtt áll. Legalábbis, ami a bebútorozást illeti. Mivel ilyenkor az ágy az, ami a legtöbb helyet foglalja, nem érdemes plafonig érő szekrényeket, netán egy teljes gardróbszekrényt elhelyezni a helyiségben. Ettől ugyanis még szűkösebbnek érezhető a tér. Az alacsony szekrény az, ami ilyenkor jó megoldás lehet, hiszen nem fogja közre az ágyat. A felette szabadon maradt falfelületre képeket rakhatunk ki, de akár polcot is felszerelhetünk.

Mit nevezünk egyáltalán alacsony szekrénynek?

Az alacsony szekrény elnevezés sokak számára nem teljesen világos, ami nem meglepő. Ez több bútorfajtát is lefed ugyanis, nemcsak a klasszikus – akasztós vagy polcos – kisszekrényt, de a komódokat és a nagyobb tároló ládákat is magában foglalja. Az, hogy melyik bútortípust választjuk, csupán a fantáziánkon, az igényeinken és a kihasználható hely nagyságán múlik.

Az alacsony szekrény elemei könnyedén és egyszerűen kombinálhatóak, így akár egyszerre több méretű és elosztású darabbal is berendezhetjük a hálószobát. Az elemek készülhetnek bútorlapból, de akár újrahasznosított faanyagból vagy tömör-, illetve puhafából is, csak az ízlésünkön – no meg a pénztárcánkon – múlik, melyiket választjuk.

Az alacsony polcos szekrény sok holmit elnyel

Hogy a kis alapterületű hálószoba mindig rendezett legyen – érdekes módon minél kisebb egy helyiség, annál nagyobb benne a rumli -, megfelelő mennyiségű tárolóra van szükség. Ehhez tökéletes választás az alacsony szekrény polcos változata. Az ilyen szekrényekbe sokféle ruhafélét is tárolhatunk, például pulóvereket, összehajtható és nem gyűrődő nadrágokat és hasonlókat. Annyi polcot helyezhetünk el benne, amennyire szükségünk van, hiszen az ezekhez való lapokat külön is megvásárolhatjuk.

A hálószoba komód alapfelszerelésnek számít

Ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat a hálószobában, nemcsak ágyra és éjjeli szekrényre van szükségünk, hanem egy olyan hálószoba komódra is, amelynek elosztása megfelelő a számunkra. Ebben az alacsony szekrényben ugyanis rengeteg holmi elfér, ha jó a kialakítása. Nemcsak az alsóneműk kerülhetnek szokásosan a fiókjaiba, de a fontos iratok, drágább apróságok is – például órák -, amelyeket nem szeretnénk a polcon, szem előtt tárolni. Sokan a hálószoba komódban tárolnak páncélkazettát is, melyben az értékeiket, ékszereiket őrzik. Ha a hálószoba berendezése a legújabb trendeket követi, modern komód vásárlása szükséges.

A modern komód is egyre gyakoribb berendezési tárgy a hálószobában, az ilyen alacsony szekrények gyakran magasfényű MDF lapokból készülnek. De nem ritkák az üvegből, rozsdamentes acélból kialakított modellek sem. Ezeknél a komódoknál a kiegészítők is fontosak, a különleges fiókfogantyúk, bútorgombok is a modern stílus melletti elköteleződésről vallanak.

Nem csak a hálószobába illik az alacsony szekrény

Manapság már a nappaliban és a dolgozószobában is van létjogosultsága a komódnak vagy az alacsony szekrénynek. Hiszen mindenhol vannak olyan használati tárgyak vagy munkaeszközök, amelyeket jobb, ha nem az asztalon tartunk. Ráadásul egy-egy szép bútor tetején nagyon jól mutatnak a családi fotók, sportsikereket bizonyító serlegek és egyéb dekorációs kiegészítők is, mint például egy virágdoboz.

Kincseket is rejthet az ágyneműtartó láda

Sokak számára meglepő lehet, de az ágyneműtartó láda is az alacsony szekrény kategóriába tartozik. A ládák használata egyébként évszázados hagyomány, ami máig fent maradt és igen praktikusnak bizonyul a modern világban is. Nemcsak az ágyneműt, épp nem használt takarókat és párnákat tárolhatjuk benne, hanem akár a gyerekszoba padlóját rendszerint ellepő játékok egy részét is. A plüss gyűjtemény tagjai különösen jól érzik magukat egy ilyen búvóhelyen, ráadásul kis gazdájuk bármikor hozzájuk férhet! Sőt, további előnye az ágyneműtartó láda használatának, hogy a benne tárolt holmik nem lesznek porosak, piszkosak!