Velencei látnivalók, amire mindenki kíváncsi

Velencei látnivalók, amire mindenki kíváncsi
Velencei látnivalók
Velencei látnivalók

Velence már önmagában is különleges hely, hiszen nem sok olyan település van a világon, ahol az utcákat víz árasztaná el és autók helyett csónakokkal kellene közlekedni. A velencei látnivalók tovább is képesek fokozni a város hangulatát.

Számtalan építészeti remekművet csodálhatnak meg az ide ellátogató turisták. A város legismertebb látványossága és egyben Velence egyik szimbóluma is a Szent Márk tér, ami a város egyetlen köztere.

A hatalmas teret minden kiránduló felkeresi és a helyi lakosok számára is fontos értékkel bír. A tér egyik oldalán a Szent Márk székesegyház emelkedik, a maga impozáns látványával, míg vele szemben a Dózse palota látható, ami szintén fontos jelképe a városnak.

Szintén ismert velencei látnivaló a tér egyik sarkában található óratorony, ami még a 15. század elején épült, de nem hagyhatjuk ki a velencei látnivalók sorából a Sóhajok hídját sem, ami a Dózse palotát köti össze az egykori börtönnel. Az elítéltek ezen keresztül a hídon mentek át a bíróságról a börtönbe.