A városi kerékpár több szempontból hasznos

A városi kerékpár több szempontból hasznos
Egyszerű közlekedés

Az utóbbi időben megfigyelhető, hogy hazánk városaiban is egyre többen választják a biciklit, mint közlekedési eszközt. Sokszor a városi kerékpár szolgál arra, hogy elmenjenek vásárolni, munkába, vagy a szükséges dolgokat elintézni.

Ez rendkívül örvendetes dolog, hiszen több pozitív hozadéka van. Először is ott van az egészségügyi szempont. Aki a biciklizést választja az autózás vagy buszozás helyett, annak már a napi mozgás megvan, még akkor is, ha amúgy valamilyen ülőmunkát végez és nincs ideje edzeni vagy sportolni. A környezetvédelem szempontjából is örülni lehet ennek a változásnak, hiszen sokszor már aggasztó méreteket ölt az utakon lévő autók száma, a nagy zaj és levegőszennyezés sok problémát okoz.

A másik gyakorlati haszon abban, ha valaki biciklire pattan, hogy városon belül sokszor hamarabb és könnyebben el tudja érni a kívánt célpontot, mint autóval, hiszen nem keveredik bele a dugókba, nem kell araszolnia. A tekerés szerelmesei rengeteg városi kerékpár közül válogathatnak a localbike.hu oldalon.