Penészes fal kezelése házilag egyszerűen kivitelezhető

Penészes fal kezelése házilag egyszerűen kivitelezhető
Nem lehetetlen eltüntetni

Gyakran előfordul, hogy onnan kapunk segítséget, ahol egyáltalán nem is számítottunk rá. Amikor meghallunk egy ilyen mondatot vagy címet, hogy penészes fal kezelése házilag, bizonyosan legelőször valami olyan praktikára gondolunk, ami még üknagyanyánktól maradt ránk, vagyis valamilyen ecetes keverékkel bekenjük az érintett felületet és várhatjuk a csodát.

Azonban egy idő után kiderül, hogy hiába vártuk, mert a csoda helyett megint a penész jelent meg. A másik gondolat, ami az eszünkbe szokott jutni, hogy az üzletből vásárolt csodaszerrel kell bekenni a felületet és akkor minden kész. Csakhogy ahová a penész egyszer beköltözött, onnan nem lehet könnyen kilakoltatni, gyakran még erőszakkal sem. Amire viszont sokan nem gondolunk, az a páratartalom optimális szinten tartása.

Ugyanis a penészes fal kezelése házilag csak akkor lesz eredményes, ha a lakás légteréből kiszűrjük a felesleges nedvességet. Ezzel a lépéssel tulajdonképpen a penész életben maradásához szükséges utánpótlás biztosítását hiúsítjuk meg. Tehát egy párátlanító segítségével a penészes fal kezelése házilag megoldható.