A párásító készülék a megfelelő páratartalomért

A párásító készülék a megfelelő páratartalomért
Szüntesse meg a száraz levegőt!

A túlságosan száraz levegő, az egészség szempontjából egyáltalán nem előnyös. Jelei lehetnek például a reggeli vagy esti köhögő-roham, viszkető bőr, repedezett köröm, esetleg a porréteg és a gyorsan terjedő porcicák is árulkodhatnak arról, hogy közbe kell lépni.

Létezik erre olyan párásító készülék típusok, amelyek előbb felmelegítik a vizet, ami egy nyíláson át távozik. A technológia gyors és baktériumoktól mentes folyamatot tesz lehetővé, egyetlen hátránya, hogy magas ásványi anyag tartalmú vízlerakódást képezhet az elektródákon.

Kapható aroma tartályos modell, ha esetleg a lakás illatáról is gondoskodni szeretne. Egy 4 literes, 2 fokozatú géppel, 50 négyzetméteres helyiséget, 12 órán át láthat el gőzzel.

A hideg párásító készülék előnye, hogy egyrészt az asztmában szenvedők is használhatják, másrészt pedig azonnal hideg, párás levegőt juttat a légtérbe. A hagyományos berendezések általában egy hideg, nedves szűrőn át szívják a helyiség levegőjét, ezzel elérve az optimális 40-60 % közötti páratartalmat.