Nemzetközi és magyar pezsgő történet

Nemzetközi és magyar pezsgő történet
Pezsgő történet

Nagyon sok híres ételnek és italnak van egy története, némelyiknek valós, de soknak inkább csak anekdota. A pezsgő történet nem mindennapi, hiszen egy Szent-Benedek rendi apátságból indul. Ebben a korban egyáltalán nem számított ritkaságnak, hogy egyházi emberek készítettek különféle italokat. A feljegyzések szerint, az első pezsgőt dom. Pierre Pérignon készítette úgy, hogy parafa dugóval zárta le az üveget.

Ezt sokáig sikerült is titokban tartani, azonban, ahogy minden titokra egyszer fény derül, úgy erre is. Ezután a nemzetközi pezsgő történet előtt már nem volt akadály. A magyarok valamivel később kezdtek el pezsgőt készíteni, hiszen meg kellett tanulják annak minden fortélyát.

A magyar büszkeség, a Törley alapítója is Franciaországban sajátította el eme nemes nedű gyártásának a módját. A magyar pezsgő történet tulajdonképpen innen indul és szerencsére még ma is tart, hiszen a Törley töretlenül sikeres napjainkban is. Ez persze csak dióhéjban a pezsgő története ezen márkának, de közelebbről is meg lehet ismerni a Törley múzeumban.