Naperőmű az afrikai országokban is

Naperőmű az afrikai országokban is
A naperőművek az afrikai országokban is egyre nagyobb teret hódítanak

A világ számos országa importáruként megvásárolja a szükséges elektromos energiát, mert nincs meg a megfelelő beruházása ahhoz, hogy saját maga tudja előállítani. Azonban, most még azoknak az országokban is lehetőség van naperőmű létesítésére, amelyek területének nagy részét puszta vagy sivatag képezi.

Általában ott nagyobb a napsugárzás, ezért kiváló arra, hogy az energia előállításnak ezt a lehetőségét kihasználják. Ugyanakkor egy naperőmű megépítése manapság már csupán az egyharmadába kerül, mint például 15 évvel ezelőtt, így nemcsak a gazdag és fejlett európai, észak amerikai és ázsiai államok engedhetik meg maguknak, hanem az afrikai országok is. Újabban Marokkó is hatalmas fejlesztésekbe kezdett ezen a téren és állítólag jelenleg náluk épül a világon az egyik legnagyobb naperőmű. Ehhez hasonló létesítmény pedig a világ számos pontján épül.

Ez nemcsak a folyamatosan növekvő energiaszükségletet elégíti ki, hanem egyben a széndioxid kibocsátást jelentősen csökkenti. Ennek köszönhetően, azok az országok és vállalatok, amelyek naperőmű építésébe fognak, jelentősen hozzájárulnak a környezetvédelemhez.