Miért hasznos a nyomáskapcsoló?

Miért hasznos a nyomáskapcsoló?
Szivattyúvezérlés

A szivattyúk optimális működése érdekében használhatunk néhány olyan kelléket, amely ezeknek a működését is tökéletesíti, ugyanakkor a mi dolgunkat is könnyebbé teszi. Az egyik ezek közül a nyomáskapcsoló. Ezt olyankor érdemes használni, amikor azt szeretnénk, ha a szivattyú be- és kikapcsolása automatikus lenne, vagyis nem kellene ezzel külön bajlódnunk.

A nyomáskapcsoló ezt úgy tudja megvalósítani, hogy érzékeli, amikor a csővezetékben csökken a nyomás és amikor eléri azt a bekapcsolási értéket, ami előre be volt állítva, akkor magától bekapcsolja a szivattyút. Ellenkező esetben, amikor a csővezetékben megnő a nyomás, és eléri az előre beállított kikapcsolási értéket, akkor kikapcsolja a szivattyút. Minden nyomáskapcsoló előre meghatározott értékekkel rendelkezik, amelyek az általános igényekhez igazodnak, de szükség esetén lehet változtatni rajtuk.

A lényeg, hogy a működési nyomástartományban legyen benne az az érték, amire nekünk szükségünk van. Ha nincs benne, akkor válasszunk másikat, ami megfelel az igényeinknek!