Mi alapján számolják a gyémánt karátját?

Mi alapján számolják a gyémánt karátját?
Gyémánt karát

A különböző csecsebecsék manapság is készülhetnek drága díszítőelemekkel, amelyek közé tartoznak a különféle kövek. A gyémánt karát határozza meg a kő árát is, hiszen minél nagyobb a karát, annál többet kell érte fizetni. A speciális kő karátját leginkább a méret és a forma határozza meg. Sokan nem tudják, de minél tisztább és szebben csiszolt egy gyémánt, annál értékesebb.

A régi időkből is maradtak fent olyan változatok, amelyekről még manapság is beszélnek. Ilyen például a „Régens” gyémánt, az „Afrika Nagy Csillaga”, a „Fény hegye”, az „Orlov” vagy a „Kék remény”. Ezeknek mind-mind érdekes története van, amivel érdemes megismerkedni. A gyémánt karát igazából a kő tisztaságából is számolható. Ehhez azonban specialistának kell lenni, hiszen sok mindent szemügyre kell venni az ékkőben, hogy biztosan lehessen karátszámot mondani róla. A whiteandblack.hu webáruházban sokféle terméket megtekinthet, amelyekbe bármilyen ékkövet beletetethet.

A gyémánt karát elsősorban a termék árában és osztályozásában játszik szerepet. Egy karát 6,5 centiméter. A tanzanit ára elsősorban az árucikk méretétől függ. A különleges alapanyagot 1967-ben fedezték fel Tanzánia területén. Tudta, hogy a legnagyobb tanzanit kő 3,38 kilogrammot nyomott, ami 16 839 karátnak felel meg? Sokan nem ismerik a tanzanit kristályt, de igazán híres az égszínkék színéről. Természetesen a fény úgy is megtörhet rajta, hogy lila vagy sötét bordó árnyalatok váltják egymást.

A speciális kő a lelőhelyéről kapta a nevét, amit ha fluoreszkáló fénybe tart, akkor inkább kékesnek fog tűnni, hagyományos fénynél viszont inkább lilásnak. Egy biztos, a tanzanit ára stabilan tartja magát. Ha egy csodálatos gyűrűvel szeretné a kedvese kezét megkérni, akkor célszerű valamilyen különleges ékszert választania a White and Black webshopban. Az online üzlet teljes választéka minőségi darabokból áll. A tanzanit ára megfizethető és fehéraranyból készült foglalatba remekül beilleszthető. Ettől még különlegesebb lesz a lánykéréshez választott gyűrű.