A laminált padló szegély műanyagból készül

A laminált padló szegély műanyagból készül
Laminált padló szegély

A padlóburkolati rendszerek többféle módon kerülnek leterítésre. A padlószőnyeget faltól-falig szabják és általában leragasztják, valamint szegélyezik.

A laminált padlót szintén ilyen módon fektetik, egymáshoz illeszkedő lapokból, valamint laminált padló szegély fogja körbe a falak mentén és takarja el a tökéletlen illesztést a lapok és a fal között. Ha belegondolunk, tulajdonképpen minden burkolati elemhez kell valamilyen szegélyezés. A gyártók igyekeznek mindig a burkolat színéhez mérten azonos szegélyeket gyártani. Ez nem minden esetben sikerül, mivel az anyagában különböző két dolgot nem lehet tökéletesen azonos színben és mintázattal legyártani.

A laminált padló szegély többnyire műanyagból készül, míg a padló önmagában fa vagy laminált faőrlemény. Az azonos szín csak az anyagában is azonos elemek esetében fordul elő, ez pedig a hidegburkolat, járólap és csempe. A laminált padló szegély használatával ellentétben, itt a saját anyagából vágják ki a szegélyt és ragasztják a falra. Ez a megoldás igen praktikusnak bizonyul.