Költséghatékony megoldás a hidrofor tartály beiktatása

Költséghatékony megoldás a hidrofor tartály beiktatása
Hidrofor tartály
Hidrofor tartály

A szivattyúk állandó üzemelése magas költségekkel jár, hiszen egy többszáz wattos motor rengeteget tud fogyasztani. Ezért a hidrofor tartály beiktatása a szivattyú rendszerébe költséghatékony megoldásnak számit.

Nemcsak az elektromos áramfogyasztás költségei fognak csökkenni ezzel a rendszerrel, hanem a szivattyú karbantartási költségei is. Mivel a szivattyú ritkábban fog bekapcsolni, van ideje kihűlni, nem fog túlságosan felmelegedni. Ugyanakkor az alkatrészek kopása is jelentősen csökken, hiszen ugyanazon időszakra levetítve, a működési óraszámot a hidrofor tartállyal működő szivattyú szinte 30%-al kevesebbet üzemel, mint ennek hiányában.

Ezekre a tényekre alapozva, mindenki számára világos, hogy az öntözőrendszerekben a hidrofor tartály fontos szerepet tölt be. A házi vízmű sokoldalúan felhasználható, könnyen beszerelhető egy ház vízrendszerébe, öntözőberendezések ellátására, ahol biztonságos vízellátást, állandó nyomást biztosíthat. Érdemes fontolóra venni és kikérni a szakemberek véleményét, amikor egy vízrendszer kiépítésén gondolkodnak.