Ingatlan befektetést nyereségesebbé lehet tenni lakástakarékkal

Ingatlan befektetést nyereségesebbé lehet tenni lakástakarékkal
Ingatlan befektetés és a lakástakarék

A legtöbben az ingatlant tartják a legbiztosabb és legjövedelmezőbb befektetésnek, bár ez a piac is eléggé változó és több rizikófaktorral számolni kell. Mindezek ellenére, igazuk lehet, akik ebben látják a pénzt, főként ha még összekapcsolják az egyik legjobb megtakarítási formával.

Ha tudni szeretné, hogyan segít az ingatlanbefektetésben a lakástakarék, akkor itt a lehetőség. A Lakástakarékpénztárak weboldalán megjelent cikk alapján megtudhatja, hogy miként kamatoztathatja a befektetését, ha nem egyszerűen csak vásárol egy lakást, hanem lakástakarékkal is egybeköti a terveit.

Például egy konkrét eseten keresztül bemutatják, hogy már magán az ingatlanvásárláson spórolhat, amennyiben nem egy sima hitelt vesz fel, hanem köt például 2 lakástakarékot 10 évre, majd ha ezek lejártak, akkor igényeli az ezek után járó kedvező kölcsönt. Itt azt is felvázolják, hogy már addig is nyereséggel számolhat, amíg ezt visszafizeti, ellentétben egy banki hitellel, ahol olyan magasak a törlesztőrészletek, hogy a kiadja a lakást, a bérleti díj sem fedezné vagy csak nagyon kicentizve.

Amikor lejár a részlet, akkor a teljes bérleti díj a családi kasszát fogja gazdagítani. A weboldal szakértői szerint, ez akár 30%-os nyereséget is jelenthet, szemben azzal, ha csak valamelyik bank szolgáltatásait venné igénybe. Itt, ezt az alternatívát gyermek megtakarításként is választhatja, hiszen mire a lurkó megnő, egy jó áron megvásárolt lakást és még félretett pénzt is tud biztosítani számára.

Ő majd eldöntheti, hogy az ingatlant továbbra is használja passzív jövedelemként, vagy beköltözik, esetleg eladja. Mindenesetre, arra figyelni kell, hogy amennyiben az eladás mellett döntenek, akkor olyankor tegyék, amikor az árak magasan vannak, hogy ezen is minél több legyen a nyereség, illetve veszteség semmiképpen se legyen, ha már egyszer egy ilyen előnyös konstrukció keretén belül jutottak hozzá.

Természetesen a Lakástakarékpénztárak munkatársai akkor is a segítségükre lesznek, de addig is állnak a rendelkezésre, ha most vágna bele ezen szerződés megkötésébe.