Így lesz elegáns a lakás fogadótere

Így lesz elegáns a lakás fogadótere

A modern előszoba bútor ma már nem luxus, hanem szükségszerű tényező. A házunkba belépő vendégek nem léphetnek át az előtéren és az első benyomást az otthonunkról mindig itt kapják. Sarkalatos pont azonban, hogy a modern előszoba bútornak nem szabad elütnie a ház általános stílusától. További bonyodalmat jelent, ha rendkívül szűkös a hely, mert ez nem teszi lehetővé nagy mennyiségű bútor és dekorációs tárgy elhelyezését. Hogyan válasszuk ki a modern előszoba megfelelő bútor darabjait és mire figyeljünk a tárolók mellett? Most erről fogunk beszélni!

A modern lakás előszobája tükrözi a lakók ízlését

Ezzel az állítással valószínűleg kevesen szállnának vitába. Az előtérbe lépők betekintést nyerhetnek az otthon légkörébe és az általános dizájnba is. A látogatás első pillanataitól kezdve érezhetik a tulajdonosok hozzáállását az otthonukhoz és azokhoz, akik belépnek oda. Nem könnyű egy kicsi helyiséget úgy berendezni, hogy a háztartás minden tagjának igényei figyelembe legyenek véve, de lehetséges. Van néhány egyszerű trükk, amivel egy keskeny előteret is praktikusan kihasználhatunk. Egy ilyen helyiség dizájnjánál törekedni kell a modern előszoba bútor lehető legnagyobb funkcionalitására, mert senki sem szeretné, hogy egy kis terület szűkös legyen, tele felesleges berendezési tárgyakkal. A lakberendezők azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint válasszunk magasfényű előszoba bútort, ami vizuálisan megnagyobbítja a belső teret. Az ilyen garnitúrának viszont nem szabad elfoglalnia sok hasznos alapterületet. Vásároljunk tehát olyan modellt, ami szerkezetileg a mennyezet irányába emelkedik, mert így a lehető legjobban kihasználhatjuk a fal területét.

Hasznos berendezési tippek

A modern előszoba bútor különféle anyagokból készülhet, bármilyen színárnyalatban. Ugyanakkor célszerű a praktikus, könnyen kezelhető anyagból gyártott és világos színű szettek közül választani. A legegyszerűbben karbantartható anyag a fém, a forgácslap és az üveg. Ezek nem igényelnek speciális és drága tisztítószereket, illetve ellenállnak a gyakori tisztításnak. A fa ebben a tekintetben szeszélyesebb és a nem megfelelő gondozással könnyű tönkretenni. A modern előszoba bútor általában szokásos és szabványos méretű elemekből áll, azonos funkciókkal és tároló szerkezetekkel. Bizonyos értelemben ez egy nagyon kényelmes lehetőség, mivel nem kell egyedi megrendelésre bútorokat készíttetni. Ha az előtér nagy, akkor ezek kiegészíthetőek más modulokkal, további szekrénnyel, komóddal stb. A modern előszoba bútorok jól illeszkednek a klasszikus kialakítású helyiségekbe és könnyen elhelyezhetőek, tekintet nélkül az ajtók helyére és a szoba alakjára. A nagy terek kiváló lehetőséget nyújtanak bármilyen tervezési fantázia megvalósítására. A tágas és modern előszoba még a sötét és élénk árnyalatok használatát is lehetővé teszi a dekorációban, a bútorok árnyalataiban. Itt különféle kiegészítők és berendezési tárgyak is helyet kaphatnak.

Beépített vagy szabadon álló?

Az előszoba szekrények a kialakítás típusa szerint két csoportra oszthatóak: szabadon álló és beépített kivitelre. Az első kategóriába tartozó modellek egyetlen darabból állnak. A legnagyobb előnyük, hogy a tulajdonos saját belátása szerint mozgathatja ezeket. A beépített modern előszoba bútorok a falakhoz vannak rögzítve. A beépített elemek nem a hagyományos értelemben vett bútorok, csupán ajtók és rögzítő rendszerek. Egy ilyen szekrényt már nem lehet mozgatni. A beépített modulok olcsóbbak, mivel kevesebb anyagot igényelnek, de a falak hiánya bizonyos követelményeket támaszt a telepítés során, mivel azok szerepét ebben az esetben a szoba falainak kell játszaniuk. A modern előszoba bútorok szinte bármilyen alakú puff használatát lehetővé teszik, legyen az ovális, kör, henger vagy négyzet alakú, visszafogott, esetleg fantáziadús részletekkel ellátott.

A modern stílus bármit elfogad, ha az illeszkedik a belső térbe és tetszik a tulajdonosnak. Manapság a bútoripar számos lehetőséget kínál a kész és egyedi tervezésű lehetőségekből egyaránt, hozzájárulva ahhoz, hogy az ügyfél az előszobát a saját kívánságainak megfelelően szerelje fel.