A hővisszanyerős szellőztető működési elve

A hővisszanyerős szellőztető működési elve
A hővisszanyerős szellőztető sok szempontból ideális

Vajon létezik-e valami, amit az ember még nem talált fel? Biztosan igen, hiszen folyamatosan jelennek meg az újabbnál-újabb eszközök és kütyük, amelyek könnyebbé teszik az életet. A hővisszanyerős szellőztető viszonylag új találmány, amivel úgy cserélhető ki a szobában a levegő, hogy közben nem hűl ki teljesen a helyiség.

Hogy ez miként lehetséges? Lényegében hihetetlenül egyszerű a működési elve, ugyanis a hővisszanyerős szellőztető titka a beleszerelt kerámialemezben rejlik, ami a meleg levegő kiáramoltatásakor felmelegszik, méghozzá olyannyira, hogy majd a friss és hideg levegő beáramoltatásánál felmelegíti azt. Bár vannak, akik megkérdőjelezik a hővisszanyerős szellőztető energiatakarékos mivoltát, azonban a kutatások és a tapasztalat azt mutatják, hogy akár 70 százaléka is visszanyerhető a teremből távozó hőnek.

Mivel folyamatosan cseréli a levegőt, ezért a penész és a gomba megtelepedésének az esélye minimálisra csökken, vagyis a hővisszanyerős szellőztető egyben az ember egészségét is megóvja.