A gamer PC alkatrészek kiválasztása

A gamer PC alkatrészek kiválasztása
Gamer PC
Gamer PC

A számítógépes játékok világa együtt fejlődik a technika adta lehetőségekkel. Egyre szebb lesz a grafika, a játékok története is egyre komolyabb. Éppen ezért, a tartalmas játékhoz erős gamer PC szükséges. Három igazán fontos dologra kell figyelni, amikor kiválaszt egy ilyen gépet. Erős processzorral rendelkezzen, legyen benne elég memória és egy komoly, játékokhoz tervezett videokártya.

A pontos rendszerigények a játékok leírásánál fel vannak tűntetve, így nincs szükség számítógépes szakemberre, hogy kiválaszthassa a megfelelő gamer PC-t. Érdemes még megfontolni, hogy a gépbe hagyományos merevlemez helyett, úgynevezett SSD kerüljön.

Az SSD egy olyan merevlemez, ami nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, ennek köszönhetően lényegesen gyorsabb a hagyományos társánál és sokkal strapabíróbb, adattárolás szempontjából is biztonságosabb és egy gamer PC esetében sokat javíthat a játékélményen. Egy ilyen komoly teljesítményű géphez szükség van egy szintén komoly teljesítményű tápegységre, ugyanis nélküle a gép csak egy halom fém.