Ezért érte meg váltani önkéntes nyugdíjjpénztárra!

Ezért érte meg váltani önkéntes nyugdíjjpénztárra!
Választás

A fiatalság egyik pozitívuma, hogy az ember úgy érzi, kezében van a sorsa, válogathat a különböző állásajánlatok között, keresheti azt az utat, ami számára a megfelelő életszínvonalat biztosítja.

Időskorban azonban már leszűkülnek az anyagi lehetőségek, tulajdonképpen az addigi gazdálkodás határozza meg a majdani anyagiakat. Sokan azt mondják, hogy megérte a váltás a kötelező nyugdíjpénztárról az önkéntes magánnyugdíjpénztárra. Van, aki mégis fél ettől a váltástól, mert attól tart, hogy hosszadalmas és költséges folyamat, ráadásul nincs tisztában azzal, hogy milyen mértékű hozamnövekedést jelenthet. Valójában gyorsan lebonyolítható, a költségeket előre meg lehet kérdezni és azt is el lehet dönteni, hogy mekkora legyen a befizetendő összeg, ezt pedig lehessen majd egyszerre kivenni vagy havonta egészítse ki az állami nyugdíjat valamennyivel.

Természetesen, ha valaki úgy gondolja, hogy egyszerre több oldalról is szeretné magát bebiztosítani, tagja lehet több pénztárnak is, vagy ha megérte a váltás, maradhat csak egynél.