Divatos színek és formák a konyhában

magasfényű konyhabútor

Kinek valók a modern konyhaszekrények? Az a sztereotípia, miszerint a nő helye kizárólag a tűzhelynél van, már régen idejét múlta. Bár a nők továbbra is a családi tűzhely őrzői maradtak, erős pozíciókat tudtak elfoglalni a közélet tisztán férfi területein is. Senkit nem lep már meg egy női politikus vagy vezérigazgató. A férfi és női szerepváltás eredményeként kialakult egy unisex stílus, ami természetesen nem befolyásolhatja a korszerű főzőhelyiségek kialakítását. Röviden, a Barbie konyhák már régóta nem relevánsak.

Nézzük a főzési folyamatot a másik oldalról! A világ leghíresebb szakácsai, élen Gordon Ramsay és Jamie Oliver mesterekkel, mind férfiak. Bizonyára, ha megnézünk egy kiterjesztettebb minősítést, ott találhatunk nőket is. Ez bizonyítja, hogy a férfiak is tudnak úgy főzni, mint a nők. Ezért a modern konyhaszekrények kialakításának mindkét nemet inspirálnia kell a kulináris remekművek elkészítésére. Azt is meg kell jegyezni, hogy rengeteg népszerű tévés főzőműsor létezik, elképesztő nézettségi rekordokat produkálva. Ez ismét azt sugallja, hogy a főzés folyamata már nem a nők családi felelőssége, hanem egyfajta elkötelezettség. Sokaknak a főzés hobbi és szenvedély egyben. Vagyis a modern konyhaszekrények szinonimája az inspiráció.

elemes sarok konyhabútor

Korunk konyhájának ismertetőjelei

A magasfényű elemes konyhabútor egyértelműen tükrözi a felgyorsult élet ritmusát és sebességét. Ez a minimalista stílus egyszerű és világos formákat, kisszámú részletet tartalmaz. Megkülönböztető jegye a praktikusság, funkcionalitás és ergonómiai kialakítás. A többi sajátosság mellett, jellemző a beépített háztartási készülékek nagy száma, minimális dekorációval kombinálva.

Amíg a hideg és szigorú csúcstechnika több üveget és fémet jelent, addig a színes konyhabútor otthonos és kényelmes érzetet csempész a mindennapokba. A közelmúltban egyre népszerűbbek lettek az elegáns, ívelt homlokzatú és magasfényű elemes konyhabútorok. A homlokzatok nem szabványos formái ellenére, az ilyen konyhák tökéletesen összehozhatóak bármilyen beépített típusú háztartási készülékkel. Sarkok nélkül pedig biztonságosak a gyermekes családokban is. A modern konyhaszekrények ideálisak a kisebb helyiségekhez, mivel vizuálisan és ténylegesen is kibővítik azokat. A homlokzatok lekerekített alakja lehetővé teszi a sarkok maximális kihasználását.

Az elemek harmóniája, mint választási tényező

A modern konyhaszekrényeknél jó, ha tágasak és illeszkednek a belső térbe. Hatalmas számú dizájn, forma és dekorációs lehetőség áll a vásárlók rendelkezésére, akik dönthetnek egy kész garnitúra mellett vagy megrendelhetik azt a saját elképzeléseiknek megfelelően. A helyes döntéshez viszont mindenképpen tanácsos tanulmányozni a főbb népszerű fajtákat.

Az elemes sarok konyhabútor már régóta elterjedt a modern belső térben. Ezek általában moduláris szerkezetek, amelyek több falra függeszthető egységből állnak. Leggyakrabban egymás közelében helyezkednek el, egyetlen rendszert alkotva. A tágas szekrények lehetővé teszik a konyhai eszközök és az edények kényelmes használatát.

színes konyhabútor

Ezentúl igazi élvezet lehet a főzés

A modern konyhaszekrények speciális modulokkal szolgálnak a beépített készülékekhez. Ennek a kialakításnak köszönhetően, osztatlan és egységes képet kapunk a konyhában található összes elemről. Tűzhely páraelszívóval, mosógép vagy mosogatógép, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, felesleges átrendezés nélkül adható hozzá a garnitúrához. A vásárlásnál a legfontosabb figyelembe venni a méretek és a beépített berendezések megfelelő mivoltát.

A család érdeke itt is első helyen áll

Az interneten a modern konyhaszekrények fotóit nézegetve nem nehéz összezavarodni a választás során. De gondoljunk a fontos értékekre! Bármennyire is dinamikus az életünk, a család és az otthon a fő helyet foglalja el benne. Ezért különös odafigyeléssel kezeljük a konyha kialakítását, azt a helyet, ahol az ételeinket készítjük és a munka után összegyűl az egész család egy finom vacsorára és jó hangulatú beszélgetésekre!