A galamb riasztó időnként helyváltoztatást igényel

A galamb riasztó időnként helyváltoztatást igényel
Galamb riasztó
Galamb riasztó

Hamarosan újra megjelennek a kártékony barátaink a kertben, ezért még a veteményes előkészítése és a fűmag kiszórása előtt érdemes megtenni az óvintézkedéseket. Galamb riasztó üzembe helyezésével távol tarthatja a magokat szívesen összecsipegető és rengeteg piszkot maguk után hagyó galambokat és más kártevő madárfajokat is.

Fontos azonban, hogy a galamb riasztó még azelőtt kihelyezésre kerüljön, mielőtt garázdálkodásra lenne lehetőségük, ezáltal esélyt se adjuk annak, hogy a kertünket csapás érje. Érdemes több modellben is gondolkodni, amelyeket időnként áthelyezünk, hogy ne szokhassanak hozzá a riasztókészülék hatásaihoz.

Beszerezhető ultrahangos és színhatású galamb riasztó is, amelyeket még egy-egy műanyag nagytestű madár jelenlétével is megerősíthetünk, ugyanis a természetes ellenség jelképe is elűzheti a szárnyas vendégeinket. Ha nem tesszük bizonyos időtartam után más helyre, akkor egy idő után nem érzik fenyegetésnek és ugyanúgy bemerészkednek a felségterületünkre, mintha semmi nem szólna ellene.