Vadvilág, az éltető csoda

Vadvilág, az éltető csoda
A vadvilág nyugalma
A vadvilág nyugalma

Az erdők, a vadvizes folyópartok, a magasba szökő bércek világa mindig az ember legkedvesebb helyei közé tartoztak. Ha nyugalomba szeretne vonulni a vadvilág lágy ölén, mindig megtalálja számítását. Milyen kellemes egy madár les, milyen megnyugtató a csicsergő madarakat hallgatni! Mennyire megnyugtatja a szívet, lelket egy erdei séta, milyen kellemes elfáradni a túrában!

Lassan komótosan megmászni a hegyek csúcsát és onnan letekinteni a körülterülő csodára, a cikk-cakkos hegyvonulatot itt-ott megszakító völgyek vonulatára, a hegyek oldalát beborító ősi erdők paplanára. Olyan érzés fogja el az embert, mintha mindig is a természet része lett volna, egy picike kis fogaskerék, ami minduntalan forog, mert ha nem tenné, az egész gépezet leállna.

Az erdei vadvilág, a rengeteg fa, a fű, a bokor, az erdei állatok, a patak, a mocsár, mind egy nagy egységet alkotnak, aminek szoros együttműködésben kell dolgozni, hogy ez a csodás alkotás minden évben megújulhasson, így adva teret az élet körforgásának.