Továbbra is népszerű a Csepel Budapest kerékpár

Csepel Budapest kerékpár
Csepel Budapest kerékpár
Csepel Budapest kerékpár

A Csepel kerékpárgyár a Schwinn-Csepel Zrt. utódja, Magyarországon az egyetlen olyan vállalat, amelyik a teljes körű gyártással foglalkozik. A céget 1928-ban alapította Weiss Manfréd, majd a szocializáció eredményeként a Csepel Művek részeként működött. Itt a neves Csepel Budapest kerékpár is megálmodásra került.

A kommunista rezsim befejezése után, a gyárat több tulajdonos is privatizálta és üzemeltette, mielőtt biztonságos pénzügyi háttérrel rendelkező professzionális magyar befektetők kezébe került. Következésképpen, a vásárlókat innovatív körülmények között gyártott, hagyományos minőségű biciklikkel látják el.

A modern idők igényei következtében, a Csepel Budapest kerékpár is bizonyos mértékben felfrissítésre került. Természetesen több modern bicikli is készül, ezek pedig népszerűek a túrázók, a hegyi és a közúti versenyzők körében Jelenleg a Csepel Budapest kerékpár mellett, több mint 50 különböző modellt szerelnek össze a XXI. kerületi gyárban, amely szám minden évben további 5-10 új típussal bővül.