Tiszta munkakörnyezetet a porelszívóval

Tiszta munkakörnyezetet a porelszívóval
A porelszívó jelentősége
A porelszívó jelentősége

Óriási mennyiségű por keletkezik az építkezések, felújítások során, ez pedig úgy a helyszínen levőket, mint a szomszédokat nagyon zavarhatja. Csiszolás, bontás, homokfúvás egyaránt porral jár, ami növeli a levegő por koncentrációját, ez pedig órákon keresztül a levegőben maradhat.

Ilyen esetekben egy porelszívó működtetése kínálhat optimális megoldást a problémára. Egy munkás ugyan a munkanaponként belélegzett por 95%-át ismét kilélegzi, ám az 5% is súlyos betegségek okozója lehet.

A fa, azbeszt és cellulóz, valamint a kőtörmelékekből származó por különös veszélyt jelent az egészség számára, ehhez hozzátartoznak még a penész spórák, valamint az allergének jelenléte a levegőben.

Tehát kulcsfontosságú úgy a munkások, mint a többi ember szempontjából is a porelszívó használata, ami újra egészségesen belélegezhetővé teszi a munkakörnyezet levegőjét. Egyes készülékek maximum levegő kibocsátása az 1.000 m3/órát is elérheti, tehát bármilyen területen szükségünknek megfelelően, optimálisan állíthatóak és szabályozhatóak.