A tenyésztett gyöngy igen elterjedt

A tenyésztett gyöngy igen elterjedt
Tenyésztett gyöngy

Napjainkban ezt az anyagot egyre többször mesterségesen állítják elő. A nők körében, a tenyésztett gyöngy már évszázadok óta népszerű. Ezt fényességüknek, csillogásuknak köszönhetik, mivel szemet gyönyörködtető megjelenést biztosítanak.

Minden korosztály bátran viselheti, mivel ezek az ékszerek az elegancia, a nőiesség jegyében készülnek. A tisztaság, a szűziesség és a szerencse jelképének nevezik. Nemhiába választják az efféle kiegészítőket a menyasszonyok is. A ruha fazonjától és színárnyalatától függetlenül választható ki, hiszen mindenhez passzol. Amellett, hogy általában ékszereken használt anyag, még fejdíszeken, valamint ruhákon is lehet találkozni vele. A tenyésztett gyöngy többféle színű lehet, többek között rózsaszín, aranysárga, zöld, kék, aranybarna, fekete.

Mesterségesen helyezik a kagylóba az úgynevezett magot, akár többet is, így hamarabb megindul a képződés. Semmi kockázat nincs benne, így a művelet mindig megfelelően történik. A tenyésztett gyöngy vetekszik az eredetivel.