A szennyvízszivattyú abszolút vízálló

A szennyvízszivattyú abszolút vízálló
Szennyvízszivattyú
Szennyvízszivattyú

Az árvízzel és a belvízzel elöntött részeken sajnos még igen sokáig számolni kell a kellemetlen, sokszor igen káros vízzel, amitől csakis egy profi eszköz használatával lehet igazán gyorsan megszabadulni.

Ez nem más, mint a megfelelő szennyvízszivattyú. A megannyi, elektromos árammal működő fajtákból erre a célra kétféle megoldású alkalmazható: az egyik a merülős, búvár modell, a másik pedig a felszínen használható példány.

A benzinmotoros szennyvízszivattyú típusok között pedig csakis felszíni található meg. Sokan előszeretettel döntenek a merülőszivattyúk mellett. Ezek olyan modellek, amelyeket a a szivattyúzandó vízbe kell meríteni annak érdekében, hogy megoldják a gondot. Ezen szennyvízszivattyú alapját a centrifugál szivattyú jelenti.

Nyilván ezek azért működnek több éven át is tökéletesen, mert az elektromos részeik, tehát a kapcsoló és a motor is, teljes mértékben vízhatlan házba kerülnek, ami a megengedett legnagyobb bemerítési mélységig garantálja a biztonságot. A merülőszivattyúk házán nincs is szívócsonk, csak vízbevezető rácsozat.