Szauna használata kezdők számára

Szauna használata kezdők számára
Szauna

Használatával az immunrendszer megerősödik, a szervezetre jó hatással van. Azoknak, akik először próbálják ki a szauna élményét, néhány dologgal tisztában kell lenniük, érdemes odafigyelni, mivel 80-90 fokra és a felettire is fel tud melegedni, ezért fokozatosan kell hozzászokni a meleghez. Ilyenkor kevés időt tartózkodjon a szaunában, heti egy alkalom is elegendő a kezdőknek.

A legfontosabb szabály az, hogy ez idő alatt ne vigye túlzásba a szaunázást. Mielőtt kipróbálná ezt a tevékenységet, feltétlenül fürödjön meg vagy tusoljon le, így a napi méreganyagoktól, szennyeződésektől megszabadul a szervezet. Ezután teljesen szárazra törölje meg az egész testfelületét.

A szauna helyiségébe belépve ne viseljen papucsot. Fürdőlepedőt vagy kendőt mindig használjon, terítse maga alá. A fekvő pozícióban helyezkedjen el, így a szívét kevésbé terheli meg, és az anyagcsere is jobban beindul. Ha a levegő túl száraz, akkor a benn található kövekre vizet kell locsolni, amelynek hatására nagyobb lesz a páratartalom.