Paleo tészta, jó ízek és egészséges alapanyagok

Paleo tészta, jó ízek és egészséges alapanyagok
Paleo tészta
Paleo tészta

Úgy véli a paleo diéta alapelveivel azonosulni tudna, de fenntartásai vannak azzal kapcsolatosan, hogy a tésztafélékről is le kell mondania? Akkor tudnia kell, hogy bioboltokban és speciális diétákra fókuszáló üzletekben megvásárolható paleo tészta is, amivel kiválthatja a kedvenc, finomliszttel készült ételeit.

A különbség alig lesz érezhető, így ezen a téren sem lesz hiányérzete. Különben is a paleo étrend lényege, hogy semmiről sem kell lemondani, csak néhány dolgot egy kicsit másképpen kell elkészíteni, fogyasztani. Kenyerek, pékáru és mindenféle tészta is belefér a diétába, csak éppen nem gluténtartalmú lisztből, tejjel és cukorral készülnek, hanem egyéb egészségesebb, az őseink által is fogyasztott alternatívákból.

A paleo tészta is egy ilyen helyettesítő opció, amely révén a modern ember által megszokott és szeretett ételekről sem kell tartózkodni. Tehát a paleo tészta lényegében egy kompromisszumos megoldás, az egészséges élet és azok az ízek, állagok között, amelyeken felnőttünk és olyan nagyon kedvelünk.