Nem minden fenyőfa jó karácsonyfának

Nem minden fenyőfa jó karácsonyfának
Nagyon sudár a fenyőfa
Nagyon sudár a fenyőfa

A tűlevelűek nagyon elterjedtek az egész világon. Nagy népszerűségűket főként annak köszönhetik, hogy ellenállóak a téli hidegekkel szemben és ilyenkor is szépen zöldellenek. Nem mindegy, hogy fenyőfa vagy éppen karácsonyfa, amiről beszélünk. Az ünnepek közeledésével ez a két kifejezés gyakran összemosódik, de igazából teljesen eltérő lehet a dolog.

Természetesen mindenféle fát be lehet öltöztetni díszekbe és akkor máris megkaphatja az ilyenkor szokásos elevezést. Többségében azonban a jegenye típusú fenyőfa az, amelyiket erre szokták felhasználni, ugyanis ez remekül bírja a benti meleget és nem hullatja a leveleit nagyon hamar.

Nem csupán azért lehet szükséges kiválasztani egy ilyen fát, mert azt az ünnep megköveteli tőlünk, ugyanis a kertünkben is remekül mutathat és igazán szép terebélyesre tud nőni. A fenyőfa azonban gyakran igényes lehet bizonyos dolgokra, amelyeket nem árt figyelembe venni, ha azt szeretnénk, hogy hosszú időn keresztül igazi dísze legyen az otthonunk körüli résznek.