Nádcukor is használható az ízesítéshez

Nádcukor is használható az ízesítéshez
Nádcukor
Nádcukor

A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a cukor egyáltalán nem egészséges, ám ennek ellenére nem sokat csökkent az utóbbi években a fogyasztók száma. Persze ez nem meglepő, hiszen nehéz lemondani az ízletes finomságokról.

Pedig a nádcukor tökéletes helyettesítője lenne a hagyományos társának, hiszen az ízük közel azonos, azonban a nádból kivont anyag valamivel egészségesebb. Ez arra vezethető vissza, hogy a melasz benne marad a nádcukorban, ami azért előnyös, mert ebben többféle ásványi anyag is van.

Jó hírt jelent, hogy egyre többen jönnek rá arra, hogy lehetőség nyílik a hagyományos cukornak a pótlására, ezért sokan rendelnek a fittkucko.eu oldalról nádcukrot. Az emberi szervezet általában hálás a váltásért, hiszen a hagyományos komoly romboló munkát képes kifejteni a testen belül.

A nádcukor azonban valamivel jobban emészthető, illetve tartalmaz káliumot, vasat és kalciumot is, amit egyszerűen fel tud használni a test. A 21. században az is fontos szempontot képvisel, hogy a melaszos anyag előállítása nem ró akkora terhet a környezetre, mint a fehér változatnak a feldolgozása.