A munkavédelmi cipőre vonatkozó szabályok

A munkavédelmi cipőre vonatkozó szabályok
Erős lábbeli

Aki balesetveszélyes helyen tevékenykedik, biztosan tisztában van azzal, hogy nem mindegy, milyen ruhában dolgozik. Itt nem csupán a nadrág, trikó, fejfedő és kesztyű jut főszerephez, hanem a munkavédelmi cipő is. Annak érdekében, hogy a lábbeli mindig, minden tekintetben meg tudja védeni a bokát, talpat, lábujjakat és az egész lábfejet, bizonyos minőségi követelményeknek meg kell feleljen.

Melyek azok a kritériumok, amelyeket egy jó munkavédelmi cipő maximálisan ki kell elégítsen, hogy megbízhatónak, strammnak titulálható legyen?

Először is itt gondolni kell az európai szabványokra, amelyeket mindenképpen teljesítenie kell. Miért? Csakis azért, mert ezek határozzák meg a tökéletes védelmet a láb számára. Több szabály is létezik, amelyek egytől egyik körülírják az adott munkavégzéshez szükséges védelmi szintet.

Teljesen egyértelmű, hogy ezek a kihatnak a munkavédelmi cipő kellékre is, ugyanis a láb az egyik legveszélyeztetettebb testrész, legyen szó akármilyen területről. Itt nemcsak az üzemekre kell gondolni, hanem például a vendéglátásra is.