Miért is biztonságos a római gyertya?

Miért is biztonságos a római gyertya?
Római gyertya
Római gyertya

Ha bárki is mulatni, ünnepelni szeretne, bizonyos elemek nem hiányozhatnak. A finom ételek, sajátos italok és a baráti társaság mellett semmiképp sem szabad kihagyni a római gyertya tűzijáték fajtákat sem. Ezek igen egyszerűen kezelhetőek, a balesetveszély minimális, és egyértelműen garantálni tudják a felejthetetlen élményeket.

Sokan azonban nem tudják, hogy pontosan micsoda is a római gyertya. Ez a típusú tűzijáték egy csőszerű tárgy, aminek a vetőcsövéből indul ki a sok fényes effekt, ami elérheti a 30 darabot is. A biztonságot a kellék alsó részén található vastag papírburkolat adja, és emellett a védelemhez hozzájárul az eszköz alján található tömörített agyag.

Ezen két alkotóelemnek köszönhetően a római gyertya kibírja a robbanás okozta nyomást még akkor is, amikor több mint 20-ról van szó. A kialakítást tekintve nem szabad kifelejteni a lökőtöltetet sem, ami garantálja, hogy ezek a bombák mindig a magasba repüljenek, ebben segít a fűrészporos fojtás is, ami elválasztja a kicsi bombákat, és körülbelül 2-3 másodperces késleltetéssel köti azokat össze.