Mi már látjuk, hogy melyik ügyfelünknek megfelelő a kata adó

Mi már  látjuk, hogy melyik ügyfelünknek megfelelő a kata adó
Fontos az adózási szabályok ismerete
Fontos az adózási szabályok ismerete

A vállalkozások számára több adózási lehetőség van. Az egyik lehetőség a kata adó, hiszen itt nincs bonyolult könyvelés. De ez az adónem csak meghatározott szavályok mellett választható. Mivel cégünk könyvelő, adótanácsadó és könyvvizsgáló is egyben, így több oldalról követjük a törvényeket.

Elméleti és igen gyakorlatias oldalról is. Ezért több oldalról tudunk megvilágítani ügyfeleinknek különféle törvényi rendelkezéseket. Így egyszerűbb eldönteniük, hogy az adott helyzetben mi is volna a legjobb.

Természetesen ismerve ügyfeleinket, nekünk már van elképzelésünk, hogy kinek mi volna a legmegfelelőbb, de ezt mindenkinek egyénileg kell eldöntenie. Mi csak javaslatot tehetünk. Hiszen a meghozott döntésért a felelősség egy része a miénk, de a másik része a vállalkozás vezetőjéé.

A kata adó számos könnyítést tartalmaz, de pl. az adott vállalkozásnak nem lehet adótartozása az év végére. Ezt be kell tartani a kata adó választásához. Természetesen sok mindenre van megoldás, ha az ügyfél időben egyeztet velünk, de ezt nem szokták elmulasztani.