A mediterrán virágok telelhetőek a kertben

A mediterrán virágok telelhetőek a kertben
Mediterrán virágok
Mediterrán virágok

A nyaralásról való visszatérés nem megy annyira könnyen, hiszen mindenki nehezen engedi el a szép környezet látványát, a finom ízeket és a tengernyi kalandot. Azonban a fényképek mellett, számos mód van arra, hogy az emlékek beköltözzenek a mindennapokba is.

A mediterrán virágok látványa a hullámzó tengert, a sugárzó napsütést és az ínycsiklandozó illatokat fogja nap mint nap az ember eszébe juttatni. Azonban, nemcsak egy ilyen különleges növény beszerzése lebegjen a szemünk előtt, hiszen a gondozására is figyelmet kell fordítani.

Aki ragaszkodik a mediterrán virágok kertben való teleltetéséhez, annak számos megfelelő körülményt is biztosítania kell. Rengeteg olyan élőlény létezik, ami annak ellenére, hogy a Földközi-tengeri térségben honos, jól bírja a dermesztő hideget is.

A kisebb méretű mediterrán virágokat ajánlatos a zimankótól megvédeni és fénnyel teli párkányra helyezni. Azonban, a nagyméretűek az udvaron is bebizonyítják strapabíróságukat. A lényeg, hogy a gyökerekig ne jusson el hólé, esetleg jég, ami gyékénnyel védhető ki.