Meddig használható egy klíma?

Meddig használható egy klíma?
Klíma

Aki a nyári forróságban szinte mindennap igénybe vette a légkondicionáló segítségét, az pontosan tudja, hogy az ősz kezdetével egyáltalán nem veszít fontosságából egy ilyen berendezés. Egy klíma ugyanis már nem csupán a levegő lehűtésére alkalmas, mert a megfelelő szobahőmérsékletet a hidegebb napokon is garantálni tudja.

Érdemes tehát az ilyen multifunkcionális kivitelezések közül választani, amelyekkel a fűtést is meg lehet oldani, hiszen nagyon sokat spórolhat velük. Például a hirtelen lehűléskor nem kell radiátort beszereznie, mivel ilyenkor még amúgy sem lenne szükség az egész napos melegítésre, inkább csak az esti órákon venné hasznát, ezért az erre alkalmas klímával pillanatok alatt megoldhatja a fűtést.

Nagyon sok esetben egy ilyen berendezés alig kerül pár ezerrel többe, mint a hagyományos társai, ezért ha már rászánja a pénzt, mindenképp olyat válasszon, amelyik ősszel is teljes mértékben kihasználható. Ha -15 C fokig megoldhatja vele a lakás felmelegítését, akkor miért fektetne bármilyen más berendezésbe?